Представители и симпатизанти на Движение Народна сила“ се събраха пред

...
Представители и симпатизанти на Движение Народна сила“ се събраха пред
Коментари Харесай

Движение „Народна сила“ отбеляза 142-годишнината от Освобождението на София

Представители и симпатизанти на Движение „ Народна мощ “ се събраха пред паметника на Цар Освободител в столицата и означиха 142-годишнината от Освобождението на София . За паметния 4 януари 1878 година – „ този популярен ден за София, за нашата столица, която е средище – Средец на цялото Българско царство, на цяла обединена Санстефанска България “, ръководителят на Движението Георги Димов посочи, че „ това е преломът, в който православието минава Балкана “. Той напомни, че „ когато обединените православни християни българи и руснаци минават Балкана – Стара планина, те побеждават силите на Орханийския башия, който е желал да възпламени София , издигнал е бесилки и сложил цялата интелигенция на София в боязън “ и насочи апел към българите за обединяване.
„ Съединението прави силата “, акцентира той, акцентирайки надписа на Народното събрание насреща и изрично съобщи: „ Ние - православните българи сме значимият медиатор сред Европейския съюз и Евразия и това може да увеличи нашия стопански приход “. По думите му ние сме целунати от Господ и заслужаваме почтено бъдеще, а не днес да горим боклука на Европа, да живеем мизерно и едвам да оцеляваме.
„ Ние, българите, имаме неповторимия геополитически късмет да бъдем на тази земя. Нашият народен Санстефански блян е нещо велико и ние би трябвало да го пазим “, добави Димов.
Коментирайки годишнината, той уточни, че тук няколко души консули – и Леге, и Позитано – хора, които днес знаем като улици, са предотвратили палежа на България и настоя да не се приказват нелепости кой щял да подпали София. „ Щял е да я подпали Сюлейман Паша. Това е истината – грозна, само че това е историческата истина “, акцентира Димов. „ Истината е, че първият шеф на София – Алабин дава първите 25 000 златни рубли за паметника на Васил Левски “, уточни още той.
Георги Димов посочи още, че ние българите сме дали кирилицата на Русия и че нашето избавление е подбудено от прочувствени усеща, а не от икономическата логичност, която днес властва в България. „ Затова някои платени хора не могат да си обяснят какво става в България  и за какво е било това избавление 1877 – 1878 година ", уверен е Димов. „ Те споделят - да де, тъй като България е трябвало да бъде част от Руската империя “, означи той и изрази изрично противоречие: „ Не. Това е прочувствено избавление, а не подбудено от икономическата логичност “.
Димов е уверен, че това е избавление на православни християни, които дават културата на Русия и приема че това нещо „ днешните грантаджии не могат да си го обяснят, тъй като те усвояват едни грантове, едни пари, с цел да продадат нашата татковина България “. Това е грозно и пречи на нашия народен блян, разяснява той и акцентира, че нашият народен блян, поради такива съюзи с Австроунгария и с Германия се проваля. „ Днес сме в същите съюзи – с НАТО и ще последваме същите неприятни политики “, добави Димов.

Според него най-важното, което можем да вземем от днешното избавление на София като логичност, е дейностите на нашите освободители – какво вършат православните християни: паметника на Васил Левски, литургия в църквата „ Света неделя “ и ги посреща целия български народ.
„ Това е последния стадий против нашия турски подтисник, който днес в учебниците се учи като една взаимна мощ, с която сме съжителствали в един прелестен живот. Този прелестен живот е бесилки в София, обесване на нашия народен воин Васил Левски от турските поробители. София е била превърната в барутен склад и той е щял да бъде взривен и да бъде запален целия град “, описа още Димов и съобщи: „ На всички тия джендъри го споделям това нещо - градът щеше да бъде запален, в случай че не беше освободен “.
Той изрече признателност на всички наши освободители, без значение от каква националност са и изрази изрично противоречие с прибавянето на всевъзможни националности към освободителите след Освобождението . „ Забележете тези хора и ги изоблечете в Интерент, които приказват, че нашето избавление е от поляци, от унгарци, от финландци, от шведи и какви ли не ощео “, настоя той.
„ Това е Руската империя и българското царство. Ние сме правоприемник на едно велико царство, което е пренесло в Русия кирилицата и ние сме велика страна, която е дала своята културна милостиня на цяла Европа, на целия Европейски Съюз и днес ние би трябвало да имаме европейски приходи като всички европейци, а не да живеем в бедност и някакви псевдополитици и новопоявили се политици с всякакви обединения да приказват – освободиха ни украинци, освободиха ни поляци, финландци, с цел да вземат някакви парички от американското посолство “, съобщи Димов и добави, че познава тези политици. „ Тези политици би трябвало да бъдат изгонени от България. Тези политици би трябвало да изоставен политическия живот на България “, безапелационен е той.
Зам.-председателят на Движение „ Народна мощ “ Станил Станилов обърна внимание, че тази независимост, която имаме не ни е подарък, тя не ни е дарена.

Връщайки се 142 години обратно той уточни, че „ на този ден завършва 500-годишния терор, 500- годишното иго, изпълнено с беззаконие – верско беззаконие и човешко беззаконие - с кланета, убийства, изнасилвания и какво ли още не . Приключва геноцида над българите “ и цитира думите на военачалник Гурко, казани пред Александър II, когато го пита по какъв начин са минали боевете тук: „ Ние евентуално нямаше да преминем Балкана, в случай че не бяха тези безмълвни и мощни българи, които ни донесоха топла храна, накараха ни да разпрегнем конете, с цел да впрегнат те своите волове и започнаха безмълвно да пробиват път в студа и в дълбокия сняг. Те умираха също толкоз безмълвно както бяха пристигнали и на тяхно място идваха други, които продължаваха тяхното дело и също умираха. Слава на тяхната всеотдайност “. Тези думи са показателни, че българите са били подготвени за своята независимост, че те са дали жертви и са положили старания и са го създали дружно със своите братя, разяснява Станилов.
Той означи още, че т.нар „ грантаджии “ в никакъв случай не загатват какво написа в Манифеста за оповестяване на война, подписан от Александър II и прочетен от него и заяви написаното там - че по волята на съветския народ и със закрилата Божия и с негова заповед се афишира тази война за избавление на поробените братя. „ Много рядко държател написа в манифест по волята на народа, нормално написа че е по негова заповед и по Божия воля, а тук написа – по волята на съветския народ “, акцентира Станилов.

„ Не би трябвало да забравяме това което са създали нашите предци и това, което са създали русите за нас “, безапелационен е той. „ Всички тези народности, които загатват всякакви пишман-политици, са били част от Руската империя и са пристигнали тук да водят война по заповед на съветския император, не по нечия друга – не на Брюксел, Вашингтон, Берлин или някой различен. Те са пристигнали тук по заповед на съветския император, който не е имал планове тогава да води война, само че е тръгнал на тази война тъй като не е могъл и той самият персонално да понесе страданията на българския народ, изключително след Априлското въстание. “, добави зам.-председателят на Движението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР