Представител на Световната здравна организация (СЗО) разкритикува няколко европейски държави,

...
Представител на Световната здравна организация (СЗО) разкритикува няколко европейски държави,
Коментари Харесай

СЗО критикува Германия, Франция, Италия и Великобритания за разхлабването на антиковид мерките

Представител на Световната здравна организация (СЗО) разкритикува няколко европейски страни, че ненадейно са разхлабили ограниченията против Коронавирус.

Германия, Франция, Италия и Англия анулираха своите антиковидни ограничения прекомерно ненадейно и се оказват изправени пред внезапно повишаване на случаите под въздействието на подварианта BA.2 на разновидността Омикрон, съобщи през днешния ден почитан представител на организацията, представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

На конференция по време на посещаване в Молдова, шефът на СЗО за Европа Ханс Клуге сподели, че актуалната епидемиологична обстановка на континента изисква зоркост, само че добави, че остава " оптимист ".

В момента броят на случаите на КОВИД-19 се усилва в 18 от 53-те страни, за които дава отговор европейският клон на здравната организация на Организация на обединените нации.

„ Държавите, в които следим изключително огромен растеж, са Англия, Ирландия, Гърция, Кипър, Франция, Италия и Германия “, сподели Клуге. Той означи, че " тези страни ненадейно " са минали от " прекомерно строги " към " незадоволителни “ ограничения.

По данни на СЗО броят на новите случаи в Европа е намалял внезапно след пика си в края на януари, само че още веднъж е почнал да се повишава от началото на март.

Според епидемиолози този растеж се изяснява по-конкретно със настоящето преобладаване на подварианта BA.2 на Омикрон, който е почти 30 % по-заразен, само че не е по-опасен от своя предходник BA.1.

През последните седем дни в европейската зона на СЗО са регистрирани над 5,1 милиона нови случая на ковид и 12 496 умряли от КОВИД-19. С това общият брой на инфектираните, открити на континента от началото на пандемията, е достигнал близо 194,4 милиона, а този на смъртните случаи е над 1,92 милиона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР