Представител на комунистическия режим в Северна Корея обяви, че САЩ

...
Представител на комунистическия режим в Северна Корея обяви, че САЩ
Коментари Харесай

Северна Корея дава възможност на САЩ да си изберат подаръка за Коледа

Представител на комунистическия режим в Северна Корея разгласи, че Съединени американски щати се опитвали да протакат договарянията за нуклеарната стратегия на Пхенян поради президентските избори през 2020 година, като настоя Вашингтон да ограничи настояванията си, оповестяват международните информационни организации.

Заместник-министърът на външните работи на КНДР, който дава отговор за Съединени американски щати, упрекна Вашингтон, че се пробва да печели време вместо да прави отстъпки.

" Рекламираният от Съединени американски щати разговор всъщност не е нищо повече от глупава измама, целяща да държи КНДР обвързана с разговора и да я употребяват в интереса на политическата обстановка и изборите в Съединени американски щати ", съобщи той.

" Съединени американски щати се стремят да печелят време в собствен интерес и приказват за дълготраен и изчерпателен разговор вместо да подхващат стъпки в отговор на признатите от КНДР ограничения ", добави заместник-министърът на външните работи на Северна Корея, напомняйки, че в края на годината изтича срокът, който Пхенян даде на Вашингтон да изготви компромис за договарянията, който да е допустим и за двете страни.

" Всичко, което може да се направи в този момент, е избор на Съединени американски щати и единствено от Съединени американски щати зависи какъв коледен подарък ще изберат да получат ", акцентира севернокорейският представител.

След като Северна Корея тества първата си междуконтинентална балистична ракета през юли 2017 година, севернокорейският водач Ким Чен-ун назова ракетата " подарък " за американците по случай националния им празник 4-ти юли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР