Представител на компанията Navigant Energy Кес ван дер Лойн публикува

...
Представител на компанията Navigant Energy Кес ван дер Лойн публикува
Коментари Харесай

Повече от половината електрическа енергия Германия вече получава от възобновяеми източници

Представител на компанията Navigant Energy Кес ван дер Лойн разгласява в своя Twitter акаунт доклад за каузи на електрическа сила, получена от “чисти” източници.
Миналата седмица повече от половината електрическа енергия на Германия е обезпечена от възобновими източници. Делът на вятърната, слънчевата и другите типове “чиста” сила доближи 55,7% от всичката електрическа енергия в страната . Вятърните електроцентрали имат дял от 37,8% от цялата сила, делът на биогоривото е 8,8%, слънчевите панели са дали 4,8% от силата, а водноелектрическите централи са произвели 4,2% от силата.



Лойн прибавя, че към 2050 година, множеството развити страни в света напълно ще преминат към възобновими източници на сила и ще спрат изхвърлянето на парникови газове.

Но Германия към този момент не е подготвена да се откаже от въглищните си електроцентрали и техният дял е 30% от цялата генерирана електрическа сила. Освен това, пиковите индикатори на възобновима сила значително се разграничават от междинните годишни индикатори : от началото на годината до края на септември вятърните централи на Германия са произвели 16,9% от цялата нужда от електричество. Средният годишен индикатор на въглищните електроцентрали е 40,5%. Освен това 12,7% от годишната електрическа сила се генерира от атомни централи, за които е планувано да бъдат спрени към края на 2022 година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР