Представител на една агенция направи смела крачка в тази посока,

...
Представител на една агенция направи смела крачка в тази посока,
Коментари Харесай

Социологически опорки досущ като социалистически. Защо ни ги пробутват?

Представител на една организация направи смела крачка в тази посока, давайки рамо на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и всички други обединения, които разчитат на измама и шовинизъм. Та този интелигентен човек „ разкри “ една огромна загадка: Либералите в България, когато се видят с един гърди напред, могат да създадат безконечната си неточност – да си внушат, че са повече от това, което обществото би понесло. Българското общество не е демократично в болшинствата си и не е прозападно в болшинствата си, за положително или за зло. ”

Социологът е наясно какво се пробва да продаде, разчитайки, че купувачът задоволително доверчив, с цел да се хване на упътването за тази „ хранителна “ добавка.

 

Пак съгласно въпросния социолог паметникът на Съветската войска е ”много остроумен метод ГЕРБ да пуснат „ по пързалката Демократична България и Политическа партия ”. Той уточни, че в обстановката с два коня някой се пробва да играе третия кон. ”Възраждане ” са в извънредно добра хранителна среда сега.

 

Разбрахте ли? Желаещите смяна и европейски стандарт за българите ще бъдат пуснати по пързалката, а ГЕРБ и „ Възраждане “ ще потриват предостатъчно ръце.

 

Номерът може и да мине пред някои примитиви, само че множеството българи от дълго време са наясно с действителностите.

 

Ще оказа помощ на драгия социолог, който, с безспорна сигурност, е върл почитател на западната цивилизация и евро-атлантизма, само че докарва живее по въпросния модел, захранвайки с манипулативни данни общественото пространство.

 

Малко аритметика.

 

Над 2,5 млн българи живеят на Запад. В Русия те са не повече от хиляда. Това съответствие демонстрира накъде са насочени хората. Знае се и за какво: потвърдено ефикасна просветителна система, правда и ред, съблюдаване на човешките права, опция за работа и сполучлива кариера, положително възнаграждение, обществени придобивки и работеща здравна система, положителни условия за живот.

 

Роднини на тези 2,5 млн нашенци в странство, всеки месец чакат парични преводи от тях, с цел да свържат двата края или да си оказват помощ за сметките и медикаментите. Някои от тях може и да тичат пред руския монумент с карамфил в ръка, само че се надява на парите от деца и внуци в евро и долари.

 

Над половината от българите наскоро в друго социологическо изследване обявиха, че разчитат за отбраната на страната на НАТО. Същите утвърждават и участието ни в Европейски Съюз.

 

Дали „ Политическа партия. “ и „ Демократична България “ ще си изиграят вярно картите в предизборната акция е различен въпрос.

 

От дни слушаме апелите на ГЕРБ да се гласоподава за връщане на стабилността, която те били обезпечили. Давал Борисов по 50 лв., само че това били същински пари. Сегашните нараствания на пенсиите (такива не е имало от 30 години) и заплатите били прахуляк в очите, тъй като нямало пари да се изплащат и отсега нататък.

 

Какво значи да се върнем към „ стабилността “? Ето какво: първи по смъртност и заболеваемост. Първи по корупция. Първи по неначетеност. Първи по приложимост на опиати измежду учениците. Първи по принуждение в фамилията. Първи по брой на злополуките и жертви в тях. Първи по понижаване на популацията.

 

Но последни стандарт на живот, по господство на правото, независимост на словото и медиите, по условия за вложения и развиване на бизнеса, по качество на пътищата и автомагистралите, по брой автомагистрали и дължина в километри и прочие Това е „ стабилността “, която ни се предлага. Защото за 12 години бе „ реализирано “ единствено това.

Да даваш по 50 лв. на калпак и да къташ в чекмеджето злато милиони в евро е модел, с който може да се гордее само мафията.

 

Разбираемо социолози да чакат добра годишна продукция от предизборната беритба, само че дано не мислят хората за идиоти.

 

Освен това дано запитат в последващо изследване новия съветски „ Москвич “ ли избират българите или която и да е западна кола и да разгласят отговорите. Да питат също за марка съветски компютри или смарт телефони.

 

Затова в случай че може по-полека с пропагандата посредством „ самостоятелна социология “.

 

Медиите най-малко разгласяват предизборните материали на партии и обединения в несъмнено място. По-честно е.

 

Иначе социологическите опорки се трансформират в социалистически.

 

Емил Азар

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР