Представител на Държавния департамент на САЩ заяви пред РИА Новости,

...
Представител на Държавния департамент на САЩ заяви пред РИА Новости,
Коментари Харесай

Американец се размина без сериозна санкция, след като беше хванат с мина на Шереметиево

Представител на Държавния департамент на Съединени американски щати съобщи пред РИА Новости, че мината, която бе открита на летище " Шереметиево " в багажа на помощник на американското посолство, не е рискова, съобщи Агенция " Фокус ".
Става въпрос за случай от събота, 9 март. Тогава, при инспекция на багажа на чиновник от посолството на Съединени американски щати в Русия, беше открита мина с взривно устройство, само че без взривно вещество, въпреки че следи и от него бяха открити откъм вътрешната страна на корпуса. Руското Министерство на външните работи дефинира случая като опит да се устрои провокация на транспортен обект.
" Известно ни е за случая, който се е случил на летище " Шереметиево " в Москва ", са дали отговор от ведомството. От там считат, че " обстановката е контролирана и на лицето е било разрешено да напусне Русия, откакто управляващите са иззели предметите от багажа му ".
Според представител на американското външнополитическо ведомство е имало никакъв риск за пасажерите.
По данни на Министерство на външните работи на Русия лицето, от което е взета мината, има директно отношение към американските въоръжени сили. От там оповестяват, че то напуща Русия заради приключване на периода на командировката му и че е твърдяло, че има мината " за персоналната си сбирка ". Тъй като просрочен за полета, са му помогнали да презавери билета си и той сполучливо е отлетял за Ню Йорк, само че без мината, означават от съветското ведомство.
Русия обаче регистрира сериозното внимание, което в Съединени американски щати се отделя, изключително след терористичните актове през 2001 година, за сигурността на въздушния превоз. Затова и счита, че в американското посолство " си дават ясна сметка, че мина в багажа е прекомерно съществено нещо ". Руското Министерство на външните работи счита, че това е съзнателна постъпка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР