Представител на авиобазата Нелис в Невада отказал да съобщи дали

...
Представител на авиобазата Нелис в Невада отказал да съобщи дали
Коментари Харесай

В САЩ засекретиха информацията за авиационната катастрофа в Невада

Представител на авиобазата Нелис в Невада отказал да заяви дали разрушилия се аероплан на 5 септември е създаден в Русия или Съюз на съветските социалистически републики. „ Информация за публиката няма да има – споделила пиарката, -всички елементи са засекретени. ” Изданието Aviation Week заяви, при случая на 5 септември почина подполковник Ерик Шулц, пълководец на ескадрила, занимаваща се с пилотирани на самолети задгранично произвеждане.

Това засекретяване е доста необичайно и необяснимо. Вече в медиите от дълго време беше обявено, че в тази ескадрила се намират изтребители МиГ-29 и Су-27, получени легално от трети страни. Така че случай с тях не би следвал да бъде засекретяван.

Хипотеза е, че може да става дума за някой от новите съветски самолети., предаден на Съединени американски щати контрабандно. От тях само Су-30 към този момент е владеене Китай, Индия и Алжир. Допускането обаче ще е доста самоуверено.

БЛИЦ напомня своята първа обява от 10 септември за тази злополука в Невада. В нея се цитира изданието The Aviationist от предния ден, че най-вероятно става дума за аварирал F-35.

Мнозина американски военни специалисти даже допускат, че Шулц пилотирал не нашумелия F-35, а най-новия аероплан от плана Black Project. Възможно е и по тази причина Военновъздушни сили на Съединени американски щати държат в загадка информацията за вида на летателния уред.

По-рано под гриф „ Black Project” в най-строга загадка се намираха самолети като B-2 Spirit и F-117 Nighthawk.

Превод и коментар: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР