Представител на Astra Zeneca призна, че вместо през ноември да

...
Представител на Astra Zeneca призна, че вместо през ноември да
Коментари Харесай

Поне 2 мес. закъснение за предплатената от ББ3 ваксина на Astra Zeneca, представителявана от майката - slava.bg

Представител на Astra Zeneca призна, че вместо през ноември да бъде подготвена, а от декември да бъдат стартирани доставки най-малко на медперсонала, предплатената от Европейски Съюз, в това число и от кабинета Борисов 3, ваксина против ковид на английския производител ще бъде подготвена "в началото на 2021 ".

В студиото на най-авторитетното предаване на първи канал на италианската държавна телевизия РАИ Порта-а-порта от него беше конкретизирано, че неопределеното разбиране се отнасяло до зимата на идната година.

Т.е. закъснението, което се наложи заради оповестеното през вчерашния ден прекъсване по работата върху имунизацията поради защитавана в загадка непредвидена и прекомерно остра алергична реакция на доброволец, върху който се тества, ще бъде най-малко 2 месеца, а за действителните доставки - и повече.

Според представителя на компанията, чийто сътрудник в България е майката на евродепутатката от ГЕРБ Ева Майдел, трябвало да бъдем признателни, че въобще е "рапортуван " проблем. Което не е прекомерно интелигентен пиар: закъснението в готовността и доставките щеше да го издаде. Не се изяснява нито за каква реакция на организма става въпрос, нито за какво 1 ден прекъсване ще коства 2 месеца закъснение, само че логиката подсказва, че казусът е сериозен.

В същото време към този момент започнаха доставките на към този момент готовата съветска ваксина против ковид в лечебните заведения на страната. Тя се създава от близо месец, а сега се подлага на регистрация и в първите страни, които я поръчаха. До дни би трябвало да излезе и втората съветска ваксина срещу К19.

Напомняме, че Европейски Съюз и бг държавното управление като страна по контракта се съгласиха Astra Zeneca да НЕ поема риска от нежелани последици от вземането на имунизацията. Т.е. те остават за сметка на данъкоплатците. До момента Европейска комисия направи предплатено заплащане на 336 млн. евро от общо 750 млн. евро за 300 млн.дози от неготовия препарат.

Европейски Съюз е декларирала в допълнение още 100 млн. Напомняме, че популацията на Европейски Съюз е 446 834 579 души. А, с изключение на с представляваната от майката Зоя Паунова на евродепутатката от ГЕРБ Ева Паунова - Майдел английска компания, Брюксел подписа контракти от наше име и за наша сметка още със Sanofi-GSK, Johnson & Johnson, Moderna и CureVac.
Т.е.харчат се пари за 5 пъти повече ваксини, в сравнение с са нужни за европейското население. Възниква и въпросът:

Защо тъкмо тези тъкмо компании от общо 36, които са на фаза тествания на ваксини против ковид - включително италиански компании, са определени от европейските държавни управления?

Това по никакъв начин не е незначителен въпрос поради големите средства: общо 16 000 000 000 евро бяха отделени от така наречен избавителен проект, включително от парите за избавяне на бг стопанската система, за лекарства за ковид.

В същото време по данни на основния хигиеничен контрольор до. Ангел Кунчев, не се чака повече от 20% от българите да се имунизират за К19, в случай че ще харчим за 500% застраховане -т.е. 25 ПЪТИ ПОВЕЧЕ, ОТКОЛКОТО НИ Е НЕОБХОДИМО.

Тази скица на презапасяване е от дълго време известна в българските лечебни заведения, които по този метод натрупват за ненужните медикаменти и стотици милиони лв. задължения всяка година, които се покриват от Здравната каса или от време на време даже от националния бюджет. А вторичният резултат е изцяло нереално повишаване на цените на пазара и на дребно за хората, заради сякаш засиленото търсене на всевъзможни лекарства.

Кунчев, който дори преброи не 5, а 6 евродоставчици на К19-ваксини, се пошегува предходната седмица пред 19 минути, че "и тези 20% няма да се имунизират, в случай че ще и със затвор да ги заплашим, в случай че този министър популяризира имунизацията ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР