Представител на американската отбрана е представил актуализиран военен план на

...
Представител на американската отбрана е представил актуализиран военен план на
Коментари Харесай

САЩ могат да изпратят 120 000 войници в конфронтация с Иран

Представител на американската защита е показал обновен боен проект на администрацията на президента Доналд Тръмп , който планува да изпрати до 120 000 бойци в Близкия изток , в случай че Иран нападне американски сили или да форсира работата по нуклеарни оръжия, оповестява " Ню Йорк Таймс ", представен от " Хюриет ".

Позовавайки се на неназовани чиновници на администрацията, " Таймс " разяснява, че настоящият министър на защитата Патрик Шанахан е показал проекта пред топ сътрудници на Тръмп по сигурността .

" Ройтерс " не можа незабавно да удостовери отчета. Белият дом не дава отговор на молбата за коментар, а Пентагонът отхвърля да разяснява.
 Съединени американски щати изпращат втори боен транспортен съд в Залива
Съединени американски щати изпращат втори боен транспортен съд в Залива

" Арлингтън " ще се причисли към самолетоносача " Ейбрахам Линкълн "...

Напрежението сред Иран и Съединените щати се ускори, откакто Тръмп се отдръпна от интернационалната нуклеарна договорка от 2015 година, с цел да ограничи нуклеарните действия на Иран и наложи все по-строги наказания против Техеран.

Тръмп желае да принуди Техеран да се съгласи на по-широко съглашение за надзор над въоръженията и изпрати самолетоносач и бомбардировачи B-52 в Персийския залива като знак за това, което американските управляващи разказват, като закани за американските войски в района.

Иран съобщи, че Съединени американски щати употребяват " психическа война " и разясняват военното наличие на Съединени американски щати като " цел " , а не опасност и няма да разреши прекъсването на износа на нефт.

Сред присъстващите на срещата , " Таймс " посочва Джон Болтън , консултант по националната сигурност на Тръмп, шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспел , шеф на националното разузнаване Дан Коутс и ръководителят на взаимния шеф щабове военачалник Джоузеф Дънфорд .

Някои проекти са с елементи и " преобладаващата алтернатива изисква разполагането на 120 000 бойци , което би лишило седмици или месеци. "
 Европа предизвести Съединени американски щати против ескалация с Иран
Европа предизвести Съединени американски щати против ескалация с Иран

Англия изрично предизвести за риск от " инцидентно " експлоадиране на спор в Персийския залив

Междувременно иранският президент Хасан Рохани изясни, че ислямската република е " прекомерно велика, с цел да бъде сплашвана ".

" Благодарение на Бог ние ще преминем този сложен интервал със популярност и високи вдигнати глави и ще победим врага ", добавя Рохани.

Неговият коментар е и откакто четири кораба, в това число два саудитски петролни танкера са нападнати до крайбрежията на ОАЕ на 13 май, възходящо напрежение в района.

Иран прикани за следствие на този " обезпокоителен " случай и видяха " израелска беля ", а Тръмп предизвести Иран след саботажа.
 Иран е прекомерно популярен, с цел да бъде сплашван, надъхва Рохани
Иран е прекомерно популярен, с цел да бъде сплашван, надъхва Рохани

С волята на Аллах ние ще преодолеем този сложен интервал

" Ще бъде огромен проблем за Иран, в случай че нещо се случи , мога да ви кажа това. Те няма да бъдат щастливи хора ", изясни Тръмп пред кореспонденти в Белия дом.

Днес Саудитска Арабия разгласи, че прекратява да изпомпва недопечен петрол по водопровод, след нахлуване с безпилотни самолети , часове откакто Йеменските бунтовници обявиха, че са поразили жизненоважни саудитски съоръжения.

Министърът на енергетиката Халид ал-Фалих разяснява, че две помпени станции по тръбопровода в богатата на нефт източна провинция до Червено море, са атакувани .
 The New Yorker пита, дали Тръмп е следващият президент на Съединени американски щати, подбудител на война
The New Yorker пита, дали Тръмп е следващият президент на Съединени американски щати, подбудител на война

Проблемът, както потвърждава историята на Съединени американски щати е, че инерцията на борба е по-трудна за обръщане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР