Представите ни за войната, които са изградени от филми, са

...
Представите ни за войната, които са изградени от филми, са
Коментари Харесай

Разказ на българин, избрал да се бие като доброволец в Украйна

Представите ни за войната, които са построени от филми, са безусловно погрешни

В ефира на Иван Калчев, доброволец на фронта в Украйна, описа от първо лице какво се случва там.

„ Защо вземам участие във войната ли? Защото това е дълг. Може би актуалното общество е не запомнило понятия като дълг, чест, жертвоготовност, храброст. Аз съм редови войник в украинската войска. Плащат ми тъкмо толкоз, колкото на всеки различен украински боец – прехрана плюс добавка по тази причина, че сме на фронта”, разясни боецът. И добави, че преди да замине за украинската страна не е имал боен опит.

„ Не съм бил и в казарма. За наслада имаше кой да ме приготви професионално. Отидохме трима българи”, сподели още Иван Калчев.

Първата ракета ги атакувала на третия ден след идването му. „ Удари в прилежаща постройка, незабавно се евакуирахме. Звукът беше като нископрелитащ изтребител. Представите ни за войната, които са построени от филми, са безусловно погрешни. Фронтовата линия обгръща нашата артилерия и тази на съперника. Навсякъде в тази зона можеш да умреш”, добави боецът.

До момента от неговия батальон са починали четирима души. „ Двама ги познавах единствено по физиономия, с единия бяхме по-близки. Сутринта преди да го раздра снаряд, пихме кафе дружно. Нормално е човек да се страхува”, сподели още Иван Калчев.

Той дефинира войната като „ конфликт на цивилизации”. „ Украйна е една прелестна страна. Тя наподобява по-европейски от България прекомерно постоянно. Руските бойци живеят в примитивни условия - без хигиена, полезности, дисциплинираност. Изоставят си позициите при най-малката опасност”, разяснява боецът.

Преди да отиде на фронта, Иван работел като ай ти експерт и имал личен бизнес. Избрал да замине за Украйна, с цел да се бори за правата и свободата на хората.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР