Представихме нашите приоритети, които са утвърдени на Национален съвет, в

...
Представихме нашите приоритети, които са утвърдени на Национален съвет, в
Коментари Харесай

Свиленски след срещата по управленската програма: Държим на преизчислението на пенсиите

Представихме нашите цели, които са одобрени на Национален съвет, в сферите обучение, обществена политика, опазване на здравето, стопанска система и енергетика. Разделили сме ги в два материала – в единия са нужните законодателни промени, в другия са оферти на " Българска социалистическа партия за България " за управническата стратегия.

Това разяснява пред публицисти ръководителят на ПГ " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски, който взе участие в експертните диалози за правене на управническа стратегия на държавно управление с мандат на " Продължаваме Промяната ".

Освен от " Българска социалистическа партия за България ", в експертните диалози участваха представители на кабинета в оставка на Кирил Петков, депутати от " Продължаваме Промяната ", " Демократична България " и самостоятелните депутати, напуснали парламентарната група на " ИТН ".

Свиленски изясни, че предложенията им в управническата стратегия са свързани с обичайните претенции на левицата за преизчисляване на пенсиите, безвъзмездни учебници за учениците от 1 до 12 клас, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години. Той уточни, че чака на следващия ден работната група да заключи предложенията на всички съдружни сътрудници и да бъде показан окончателният материал.

Относно бъдещо държавно управление с министър-председател Асен Василев, Свиленски сподели, че би трябвало да има държавно управление. По думите му най-безумното нещо сега е да се затвори вратата на Народното събрание и да се отиде на избори. На въпрос за квотното систематизиране на министерствата сред съдружните сътрудници, Свиленски уточни, че не са разговаряли изобщо по тематиката министерства и министри.

" Преди да приказваме за министерства, първо би трябвало да се обединим към целите и програмата, по-късно би трябвало да сме сигурни, че имаме поддръжката на нужните най-малко 121 депутати, аз настоявам, че те би трябвало да са много повече и по-късно към този момент да се приказва за министерства ", посочи депутатът.

Той разяснява още, че и претендентът за министър председател Асен Василев няма да чака " случайно " поддръжката за държавното управление в пленарна зала, а ще желае тя да бъде авансово декларирана. Ако такава няма, ще се отиде към връчване на третия мандат, който сигурно ще ни заведе на избори, разяснява Свиленски. Според него е належащо обезпечено болшинство, което да приема по-късно препоръчаните законопроекти.

Третият мандат не е реален. Третият мандат би трябвало да се сформира още веднъж с тези народни представители, които са в пленарна зала. Разделителните линии са ясни. Няма по какъв начин да се образува ново болшинство, уточни депутатът в отговор на въпрос за приемането на третия изследователски мандат от левицата.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР