Представихме една платформа за дискусия - това подчерта в интервю

...
Представихме една платформа за дискусия - това подчерта в интервю
Коментари Харесай

Акад. Ст. Воденичаров: Няма да оставим добра следа по пътя, по който сме тръгнали

Представихме една платформа за полемика - това акцентира в изявление за предаването ни " Нещо повече " учен Стефан Воденичаров - заместник-директор на института по металознание на Българска академия на науките и някогашен ръководител на Българската академия на науките, в коментар на показаната през вчерашния ден от учени и индустриалци самобитна харта с нови национални цели и идеали на България. 
Трябва да се престане да се приказва, че нямаме пари, акцентира акад. Воденичаров, съгласно който основната болест на нашето общество е бедността:
Това значи, че би трябвало да стартираме да произвеждаме, тъй като в случай че не произвеждаме, то ще продължаваме да сме небогати. Или да възстановим естествения икономически живот в страната, както и да дадем опция на хората, които имат предпочитание, да просперират и да основават богатства, а не да им сътворяваме непотребни компликации.
По мотив демографската рецесия в България, акад. Воденичаров посочи, че е належащо държавата  да вземе ограничения.
Въпросът с образованието стои по същия метод - нашият взор върху него стартира още от възпитанието у дома. Това, че сега се трансферира огромна виновност върху учителите и учебно заведение - би трябвало да се поеме отговорността от самите родители, които да извърнат внимание на своите деца, добави ученият.
Всеки човек желае да остави нещо на децата и внуците си, а по пътя, по който сме тръгнали, няма да оставим добра диря, добави акад. Воденичаров:
Днес приказваме за будители, а това са били хората, които са мислели за идващите генерации - дано се опитаме да ги следваме!
Подробности, както и цялото изявление, можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР