Представиха първия в България временен изнесен кабинет за имунизации срещу

...
Представиха първия в България временен изнесен кабинет за имунизации срещу
Коментари Харесай

Българският ваксинационен център vs италианските пунктове

Представиха първия в България краткотраен изнесен кабинет за имунизации против Covid-19. Той се намира пред постройката на Столичната здравна ревизия. В него имунизациите ще се слагат за към 20 минути. Изградени са общо три фургона, в които има обособени кабинети.

" На това място ще се организира имунизацията по организационния проект, който беше препоръчан на срещата с шестимата шефове на виновните РЗИ-та. Две коли за спешна помощ ще бъдат ситуирани на място. Едната е от ЦСМП и при пораждане на някакъв вид незабавна потребност, пациентите ще бъдат обслужвани.

Разположен е и незабавен автомобил на Столичната община, в който също има парамедик. Разчитам, че организацията в столицата е направена на задоволително високо равнище ", разяснява здравният министър Костадин Ангелов.



Костадин Ангелов каза още, че има подготвеност да се разкрият два вида сходни имунизационни центъра пред огромни хранителни вериги в София. 

В същото време Италия показа плана си за имунизационни павилиони. Докато ние се срамим от нeсигурно изглеждащите палатки, на Апенините се гордеят с дизайнерския план на архитекта Стефано Боери. 

Стотици дървени постройки по негов план ще бъдат издигнати в Италия, с цел да стартира умерено - а и естетически издържано - още през януари масовата имунизация с ваксина против Covid-19. 



Павилионите се отличават по игликата на покрива - знак на регенерацията, новия живот. Решението е на самия Боери, който работи по плана гратис. Той е един от най-известните италиански архитекти. Познат е със постройката " Вертикална гора ", по чиято фасада порастват живи дървета и растения. 

Общо 1500 кръгли павилиона ще бъдат разполагаем за италианците. Те ще направени от дърво, покрити с текстил и ситуирани по огромни площади и градски центрове. 

" Ваксинирането ще бъде акт на гражданска отговорност, обич към близък и преоткриване на живота. Ако животът ни е заключил в домовете ни и по лечебни заведения, то имунизацията ще върне контакта по сред ни и връзката с природата, която ни заобикаля ", споделя проектант Стефано Боери. 
V-Day, или стартът на имунизирането във Англия


 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР