Представиха отчет за работата на вътрешното министерство за последните 7

...
Представиха отчет за работата на вътрешното министерство за последните 7
Коментари Харесай

МВР: Нивото на престъпност у нас е с 2% по-ниско спрямо миналата година

Представиха доклад за работата на вътрешното министерство за последните 7 месеца.
Регистрираните престъпни закононарушения за 2022 година понижават с 2%, като равнището на разкриваемост е повишено с съвсем 5 пункта, като процентите разкрити закононарушения са 47%, съобщи Станимир Станев, заместник- главеният секретар на Министерство на вътрешните работи, по време на доклада.
“Увеличение бележи и в разкритите убийства – 97% от случаите са разкрити”, разяснява още Станев и добави, че закононарушенията в домашни условия по отношение на предходната година са намалели с 1,7%. Икономическите закононарушения също бележат понижение с 13,8%, а равнищата на разкриваемост нарастват с 24,6%, афишира още той.
По мотив проведената престъпност заместник-главният секретар посочи, че има покачване на успеваемостта на битката с проведената престъпност, като са извършени 114 профилирани полицейски интервенции, от които с 13 непознати партньорски служби, пресечена е активността на 42 проведени незаконни групи, завършени са 259 досъдебни производства, от които 46 с мнение за съд, а повдигнатите обвинявания са на 178 лица, забъркани с проведена престъпност.
Станимир Станев разяснява и битката с контрабандата и разпространяването на наркотични субстанции. “От Министерство на вътрешните работи независимо и с организация “Митници”(АМ) са конфискувани 201,5 кг. хероин 5,1 кг. кокаин, 403,8 кг. канабис и други за шестмесечната работа на МВР”.
От министерството регистрират и растеж на тежките ПТП с 13,7%, на починалите с 12% и на ранените с 13,9% по отношение на същия интервал за 2021г. Спрямо миграционния напън и граничния надзор с 3,8% са нарастнали опитите за влизане в страната от жители от трети страни, само че с 67,6% се усилват арестуваните на вход жители по отношение на 2021г., а процентът за арестуваните хора на излаз нараства с над 3,5 пъти. Установени са 5 090 нелегално пребиваващи навътре в страната, като за 2021 година цифрата е 1504.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР