Представиха Единен регистър за туризмаЕдинната система, която трябва да свърже

...
Представиха Единен регистър за туризмаЕдинната система, която трябва да свърже
Коментари Харесай

Представиха Единен регистър за туризма

Представиха Единен указател за туризма Единната система , която би трябвало да свърже местата за настаняване у нас с регистрите на Министерството на туризма, Национална агенция за приходите, Министерство на вътрешните работи, Статистическия институт и общините, би трябвало да проработи в цялостния си тип до октомври тази година.

От на следващия ден системата, чиито функционалности към този момент са изцяло приключени, стартира да се цялостни с информация . Срокът за свързване на системите на хотели и други туристически обекти за нощувки в страната е до октомври, след което следват санкции за неизпълнилите задължението.

 
Каква информация ще се обменя с новата електронна мрежа, изяснява Огнян Траянов, шеф на компанията разработчик : " За Национална агенция за приходите справките за какъв брой са нощувките; за общините информации върху систематизирани данни върху отпаднали, неподали регистрация, в това число и за задачите на събираемостта на данъците; за Национален статистически институт систематизирани информации, които да дадат картината и отговорностите на България да рапортува статистически данни; и най-после за Министерство на вътрешните работи, където се подават към този момент малко по-подробни данни, само че тук желая да подчертая нещо значимо - за българи, за жители на страни от Европейски Съюз или на Европейското икономическо пространство и Швейцария няма да се събират персонални данни ".
 
Целта на новата система е да се наблюдават по детайлно трендовете в туристическия отрасъл , както и да се управлява отчетността на търговците. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР