Представи си, че си един от най-обещаващите футболисти на страната

...
Представи си, че си един от най-обещаващите футболисти на страната
Коментари Харесай

Гарет Бейл - първи стъпки извън сянката на Роналдо

Представи си, че си един от най-обещаващите футболисти на страната си. Дори ставаш капитан на националния тим, а премията за най-хубав състезател в родината си я печелиш 6 пъти (4 от тях в следващи години). Плюс това си номер 1 във безконечната класация на голмайсторите и си направил много, с цел да окажеш помощ на тима да се класира на първото в историята си европейско състезание, да достигнеш полуфинал и да се представиш повече от почтено.

На клубно равнище пък започваш кариерата си в „ Саутхемптън”, преминаваш в „ Тотнъм”. Там ставаш голмайстор през сезона с 26 попадения. След това един от най-хубавите и сполучливи европейски клубове да те притегля и те прави оценка на над 100 млн. евро…

Какво може да се обърка в тази привидно приказна кариера?

Да играеш с Кристиано Роналдо, несъмнено!

Питайте Гарет Бейл!

Уелсецът може да се похвали с безчет оценки и самопризнания. Само че в последните години, в които носи фланелката на „ Реал” Мадрид, той е под дебелата сянка на португалската звезда.

Снимка: Getty Images

Въпреки че пристигна на „ Сантиаго Бернабеу” с концепцията да свети, дългокосият футболист не реализира нищо, в случай че не броим четирите му трофея от Шампионската лига, купата (2017 г.), Купата (2014 г.) и Суперкупата на Испания (2017 г.).

Само че Бейл не стана нито кумир, нито образец за подражателство. Той играеше рядко (най-вече поради контузиите), имаше моменти, в които беше освиркван и постоянно тези изхарчени 100 млн. евро му се навираха в лицето.

Едва ли за някой ще е изненада, че уелсецът не даваше тип да се усеща добре в „ Реал” и да се забавлява на терена, даже когато отбелязваше един от 88-те гола с бялата фланелка.
Ядосаният Бейл: Заслужавах да стартира мача Ще би трябвало да обсъдим моето бъдеще в "Реал ", разгласи героят от финала
И разумното изявление пристигна секунди, откакто Гарет целуна за четвърти път купата на Шампионската лига.

" Не бях удивен от обстоятелството, че останах запаса. Заслужавах да стартира като титуляр, тъй като напоследък се оправям добре. Трябва да играя по-често, а това не случваше този сезон. Имах и травми. Сега ще би трябвало да проведем диалози за моето бъдеще… ", съобщи той след успеха над „ Ливърпул”.

Снимка: Reuters

И всички още веднъж заговориха – Бейл си потегля. Само че там, на стадиона в Киев, още веднъж падна португалска сянка. Роналдо разгласи същото – и неговото бъдеще в „ Кралския клуб” беше нестабилно.

Дори в своя извънредно преигран драматизъм уелсецът бе втори по значимост.

Трансферната сага на португалеца беше необятно отразена. В последна сметка Роналдо към този момент е състезател на „ Ювентус” за 20% по висока сума от тази, за която Гарет мина в „ Реал”.

Ами Бейл?

Ами… нищо.

Снимка: Reuters

Гарет Бейл не предприе съдбовната крачка. Не одобри многомилионната оферта на „ Манчестър Юнайтед”, за която се приказва от години и… остана.

По всичко проличава, че новият сезон за него ще бъде друг. Не единствено Роналдо го няма. Треньорът също е различен. Хулиен Лопетеги размени Зинедин Зидан, който очевидно нямаше желание да разчита на Бейл. Испанският експерт обаче съумя да убеди Гарет, че има място в тима.

В медиите пък се приказва за „ нова ера” и „ нов план” на управлението, а в него Бейл попада в основната роля. Той ще бъде претрупан с отговорността да бъде звезда и водач, да вкарва и да води отбора към победа.

Снимка: Getty Images

Какво ще се промени?

Всъщност Бейл надали е най-хубавият „ заместник” на харизмата и държанието на Роналдо. Двамата са радикално разнообразни. Докато португалецът демонстрира скъпите си коли, съвършената си къща и популяризира всичко – от шампоани до… египетски фабрики за стомана в обществените мрежи, Гарет е надалеч по-скромен. Той се придържа към главните си спонсори, поздравява приятелите си от спортните среди за положителни достижения и… играе голф.

Точно по този начин! Трябва да забравите за мускулестите крайници и безкрайните тренировки с марка „ CR7” и да се примирите с карираните панталони, стика и безкрайните… зелени поля, на които Бейл се усеща в свои води.

What a course! Always a huge buzz to play @tpcsawgrass on #THEPLAYERS iconic Stadium Course and take on the famous Island Green! Thanks to @pgatour for the great hospitality.

A post shared by Gareth Bale (@garethbale11) on Jun 14, 2018 at 2:31am PDT

В съблекалнята сигурно той няма да е толкова… безапелационен, колкото Роналдо. А величието му няма да заслепява и да задължава.

Но смяната към този момент е реалност. Бейл свети в рекламните акции на „ Реал” и то на централно място.

Снимка: Getty Images

На терена също наподобява по-уверен, в случай че съдим по двата му гола в контролите от Интърнешънъл чемпиънс къп и попадението му против „ Милан” в последната инспекция преди дни.

Излязъл от сянката, Бейл може да се трансформира в огромния коз или огромния неуспех на „ Реал”, а първото публично и съществено тестване за него като водач и голмайстор към този момент е тук – мачът за Суперкупата на Европа на „ Реал” против „ Атлетико” Мадрид, който може да гледате директно по bTV Action в сряда (15 август) от 21:30 ч.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР