Представете си за момент, че всички живеят в една огромна

...
Представете си за момент, че всички живеят в една огромна
Коментари Харесай

15 неща, които Facebook знае за своите потребители

Представете си за миг, че всички живеят в една голяма постройка и специфични сътрудници поддържат реда в нея. В законите, настоящи в постройката, се показва, че всяко деяние на сътрудниците се дефинира извънредно от угриженост за сигурността на жителите. Но идва моментът, когато забележите, че тези сътрудници ви наблюдават непрестанно. Разговорите, дейностите, местоположението ви и нещата, които казвате. Прилича ли ви на нещо? Оставете „ 1984 “ настрани и погледнете пред очите си.

Използвайки резултатите от изследване, извършено от изданието Propublica, Bright Side изброява нещата, които обществените мрежи знаят за вас.

Ето какво помни Фейсбук:

    Всичко, което „ харесвате “: фотоси, бележки, хора, видеоклипове, мнения. Той проучва всичките ви лайкове и споделяния.

    Всички ваши персонални известия с всеки един различен консуматор.

    Всички ваши изтрити известия, изявления на стената и мнения. Дори да сте ги изтрили от дълго време, те останат в сървърите на Фейсбук.

    Всички статуси, които сте почнали да пишете, само че по този начин и не сте разгласили. Да даже в моментите, когато сте решили, че е по-добре да не публикувате нещо, Фейсбук към този момент го има. 

    Всички фотоси и видеоклипове, които публикувате, и тези, които споделяте. И даже тези, които другите консуматори споделят с вас.

    Кога сте станали другари или сте спрели да сте другари с някого и по кое време сте общували интензивно с тях.

    Всички ваши дейности, лайкове и изявления посредством Instagram или WhatsApp (и двете са благосъстоятелност на Facebook).

    Всички събития, които посещавате, както и местата, градовете и страните, които посещавате.

    Всички устройства, които сте употребявали, с цел да влезете в профила си.

    Всички неща, които сте правили в уебсайтовете, в които сте се записали през Фейсбук. Обикновено това са множеството уеб сайтове, където се изисква регистрация, защото регистрацията посредством имейл лишава повече време.

   Вашето обучение и приходи.

   Сайтовете, които сте посетили посредством известия или реклами във фийда ви. Всички знаем, че рекламите, които получаваме във Фейсбук, са основани на предоставената от нас информация.

   Всички страници, които съдържат бутон „ Сподели във Фейсбук “ или „ Харесай “.

   В някои случаи, и номера на кредитната или дебитната ви карта.

   Вашите политически желания и изключително в случай че сте правили мнения, биха могли да бъдат употребявани против вас.

   Вашето лице: когато някой ви тагне в фотография, Фейсбук вкарва това в своята база данни, с цел да разпознава по-точно лицето ви на последващи фотоси.

Ако, четейки това, желаете да изтриете профилите си в обществените медии, би трябвало да знаете, че даже тази стъпка няма да значи, че вашите персонални данни са изтрити от техните бази данни. Те могат да останат там вечно. Може би не е нужно да напускате постройката, в която живеят всичките ви другари. Добре е обаче да бъдете по-внимателни.

 

Bright Side

Obekti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР