Представете си: вие и вашият партньор, най-добър приятел или съпруг

...
Представете си: вие и вашият партньор, най-добър приятел или съпруг
Коментари Харесай

Конфликт в отношенията ви? Разходете се заедно

Представете си: вие и вашият сътрудник, най-хубав другар или брачен партньор (съпруга) сте в обтегнати връзки. Опитите ви да седнете и да поговорите не са се увенчали с триумф. Ние ви предлагаме - разходете се дружно.

Когато се разхождате един до различен, вие усещате, че напрежението от последните няколко дни стартира да се топи. Без даже да се замисляте за това, незабелязано изравнявате крачките си. Когато започнете да разговаряте за проблемите, мислите ви също влизат в идентичен темп.

Само допреди няколко часа напъните ви за преустановяване на спора са били в застой. Сега най-сетне се движите към решение.

" Когато се разхождате с някого, чувствате, че вашият инерционен прогрес не е чисто физически, а и психически ", изяснява Кристин Уеб, лекар, психолог в университета " Емори ". " Започвате да се чувствате по-свързани с другия човек. "

Движите се напред дружно

Упоритият спор постоянно слага връзките в " застой ", пречи на договарянията, спъва развиването. Обратното, разрешаването на спорове се оприличава на движение напред. Казваме  " да продължим ", " да оставим това зад нас " и " да загърбим несъгласията ".

Тези общи изрази дават ясна визия, че когато сте в спор с някого, би трябвало да отидете на разходка дружно. Това може да помогне и на двамата да се освободите и да постигнете прогрес към разрешаване на разликите.

Разхождате се един до друг

Едно от преимуществата на разходката е, че за разлика от сядането на масата един срещу друг, вие стоите един до различен. Преговорите " лице в лице " постоянно поемат доста по-конфронтиращ звук, а " един до друг " вие сте изправени пред света дружно, а тази позиция оказва помощ на хората да имат кооперативен метод на мислене ", споделя Уеб. 

Чувствате се в крачка между тях

Когато вървят един до различен, хората са склонни естествено да синхронизират придвижванията си. Всъщност тази наклонност е толкоз надълбоко вкоренена, че дори кучетата синхронизират крачките си, когато вървят до своите стопани. " Този тип телесна синхронизация може да докара до по-емоционален или когнитивен синхрон ", споделя Уеб. Координирането на придвижванията с някой различен основава условия за по-голямо сътрудничество.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР