Представете си това: Имали сте здравословен и енергичен ден. За

...
Представете си това: Имали сте здравословен и енергичен ден. За
Коментари Харесай

7 храни, които ще спрат желанието ви за сладко

Представете си това: Имали сте здравословен и деятелен ден. За закуска сте хапнали две филийки пълнозърнест самун, на обяд салата и в този момент стискате зъби, с цел да не посегнете към бисквитките по-късно.

Към 16 часа стартирате да се въртите към кутията с изящни понички, които някой остави на кухненския плот в офиса. Знаете, че те евентуално не са толкоз вкусни, колкото наподобяват, само че внезапно усещате, сякаш имате потребност от нея повече от всичко. Преди да го разберете, към този момент сте изяли една поничка и посягате към друга.

Да, случва се. Желанието за захар не е нещо, което приказва неприятно за нас. Всичко се корени в това, че не се храним вярно или одобряваме незадоволително храна.

" Захарта работи като огън, който ни дава огромно количество сила, само че бързо изгаря “, споделя здравният специалист Фил Коул. " Здравословните мазнини, въпреки това, са като дървен материал за огъня – горят постепенно и дълго. Просто погледнете от еволюционна и биологична позиция, най-устойчивата форма на сила за тялото ви са здравословните мазнини. "

Така че, макар че тези филийки пълнозърнест самун и салата може да са здравословни, в случай че не са съчетани с верните мазнини, в последна сметка ще доведат до загуба на сила и, евентуално, следобедно предпочитание за захар. И в случай че приемането на сладки неща има негативни краткосрочни последствия - като загуба на сила, несъразмерният банкет води и дълготрайни последствия. Според проучванията прекалено много добавена захар може да докара до затлъстяване, диабет, сърдечни болести, рак и доста други.

Ако желаете да преодолеете този циничен кръг, ето седем храни, които ще ви оказват помощ да потушите желанието за захар, преди да започнете.

1. Половин авокадо

Освен че добавяте повече здравословни мазнини към вашата диета като цяло, можете да потиснете желанието за захар, като хапнете този кремообразен плод като следобедна закуска. Ако единствено половин авокадо звучи прекомерно скучно, поръсете със сол и изтискайте лимон от горната страна или да го размажете върху парче изгорял самун.

2. Ферментирали храни

Може да наподобява необичайно, само че ферментиралите храни, като кисело зеле, кефир и комбуча, са отличен метод да компенсирате желанието за захар. Благодарение на характерния усет задоволявате вкусовите си рецептори по същия метод, по който захарта, а пробиотиците и пребиотиците, които естествено се срещат в ферментиралите храни, оказват помощ да ограничите желанието за захар.

3. Бадемово масло

Ако желаете нещо малко по-сладко, което ще има същия резултат като половин авокадо, хапнете лъжица бадемово масло след обяд. Това е чиста (здравословна) лой и протеини, които ще ви задържат сити с часове. Бадемите са естествено сладки ядки, тъй че най-добре е да изберете неподсладено бадемово масло.

4. Няколко квадратчета черен шоколад

Ако желаете да задоволите желанието си за захар, без да прекалите, хапнете няколко квадратчета черен шоколад. Най-добре е да търсите шоколад със наличие на какао 70% или повече. Ако е допустимо, най-добре е да изберете подобен с по-малко от 5 грама захар на порция.

5. Чия пудинг

Семената чия ще ви държат сити и ще понижат желанието за захар. Разбъркате 1 до 2 супени лъжици семена от чиа с кокосово мляко (изберете с по-високо наличие на мазнини) и го оставете за една нощ. Може да добавите ванилия или малко мед.

6. Канела

Често подценявана, канелата има способността да затъпи желанието за сладко. Поръсете я върху гофрета, сложете в кафето или на овесената каша.

7. Билков чай

Ако ви се хапва сладолед…налейте си чай. Не е смешка. Билковите чайове нормално са леко сладки, тъй че те ще ви хидратират и ще понижат желанието за захар. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР