Представете си свят, в който всички отиват вдъхновени на работа,

...
Представете си свят, в който всички отиват вдъхновени на работа,
Коментари Харесай

Ето защо лидерите винаги обядват последни

Представете си свят, в който всички отиват въодушевени на работа, усещат се задоволени и оценени денем, а по-късно се прибират вкъщи щастливи. Това може да звучи като приказен и идеализиран сюжети, само че за Саймън Синек е изцяло реален.
Докато работи за компании из целия свят, известният мотивационен представител и маркетингов съветник вижда, че в някои екипи хората имат цялостно доверие между тях и безусловно биха рискували живота си един за различен. За тях работата не е място, където се опасяват, а място, на което ги ценят. В сполучливите организации положителните водачи основават среда, в която хората работят дружно, с цел да реализиран забележителни неща.
Вдъхновяващото водачество е съществена тематика и в TED лекциите му, които имат над 40 милиона гледания. Идеите от тях са залегнали в книгата „ Лидерите постоянно обядват последни “ - международен бестселър, който към този момент излезе и на български език.
Саймън Синек употребява ярки образци от заводи до високотехнологични компании, от американските военноморски сили до коридорите на властта, с цел да очертае философия и тактика по какъв начин водачите да управляват, да построяват доверие и да въодушевяват хората си да се отнасят един към различен не като съперници, противници или съпротива, а като съдружници. Всеки водач би трябвало да се стреми да реализира атмосфера, в която не съществуват закани, като основава възприятие за принадлежност у чиновниците. Като им предложи устойчива корпоративна просвета, основана на явен набор от човешки полезности и убеждения. Като им даде опция да вземат решения. Като им показва доверие и емпатия. Като построи безвреден кръг. Когато доверието и съдействието процъфтяват, тогава се ускорява възприятието за принадлежност на хората и желанието им да вървят напред дружно и да дадат своя принос в екипа.
В книгата Саймън Синек обръща особено внимание на милениалите, като посвещава цяла глава на работата с това потомство. Тя е въодушевена от известното видео „ Millennials in the workplace “, което общо има повече от 150 млн. гледания.
„ Лидерите постоянно обядват последни “ е за водачите, които постоянно имат ясна, съответна и забележима визия, които са жертвоготовни и поемат отговорността върху своите почитатели.
Според Саймън Синек същинското водачество не е непокътнато единствено за хората на върха. То е отговорност на всеки, който принадлежи към групата. Макар че хората с висок сан имат силата да работят в по-голям мащаб, всеки от нас има отговорност да опази безвредния кръг здрав. Всички би трябвало да стартираме да вършим дребни неща за положителното на другите. Днес. Малко по малко.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР