Представете си свят, в който музиката на Бийтълс не съществува.

...
Представете си свят, в който музиката на Бийтълс не съществува.
Коментари Харесай

Представете си свят без музиката на "Бийтълс"

Представете си свят, в който музиката на " Бийтълс " не съществува. Свят без " Yesterday " или " let it be ", където Пол Маккартни и Ринго Стар не са били музиканти.

Новият филм на режисьора Дани Бойл ни споделя историята на музиканта Джак, който се разсънва след пътен случай и открива, че се е озовал в свят, в който никой не е чувал за " Бийтълс ", а музиката им - в никакъв случай не е съществувала.

Джак би трябвало да вземе решението на живота си: Дали да бъде основател на музиката на четворката от Ливърпуул и да стане звезда или да избере елементарен живот и любовта в лицето на Ели. За основните функции във кино лентата режисьорът Дани Бойл избира английските артисти Химеш Пател и Лили Джеймс.

" Един от страховете ни беше да не се уморят хората от песните, само че пък по какъв начин може да ти омръзнат 15 от най-великите песни на всички времена? Е, може и да се случи във филм, в случай че не намериш верния човек да ги извърши..... ". Така Дани Бойл избира точно Химеш Пател да извърши основната роля - млад английски артист, който умее да пее и да свири на китара. Към кастинга се причислява Лили Джеймс и наподобява сред тях се получава актьорска химия. И за двамата този ден се оказва късметлийски, тъй като ги избират за функциите на Джак и Ели.

" Героят ми Джак е някакси комплициран първоначално, тъй като му се случва нещо, което не допуска - да бъде същински музикант. Сърцето му се къса, че се проваля, само че в това време, когато фантазиите му се сбъдват, обичаната му го напуща и той още веднъж е сломен. Това е разказано толкоз красиво в историята. " - споделя Химеш.

" Това е просто история за другарство, за това по какъв начин някъде там има човек, с който просто си подхождате и в случай че е писано, ще бъдете дружно. Харесвам подобен вид сантиментална концепция. На пръв взор наподобява елементарна любовна история, като се изключи това, което се случва с Джак. " - споделя Лили.

" Вчера си е за през вчерашния ден " не е биографичен филм за " Бийтълс ", не е и мюзикъл. Той е филм за музика. И наподобява Пол Маккартни и Ринго Стар са одобрили концепцията. Екипът на кино лентата изпратили писмо дружно с кино лентата до изпълнителите, а те им дали зелена светлина.

" Писахме им и им изпратихме кино лентата. Получихме прелестен отговор от Ринго. Ние в действителност бяхме огромни късметлии. Този филм не идва с някакъв етикет " утвърдено от Бийтълс ". Трябва да заслужи мястото си в света, тъй като песните принадлежат на всички. " - споделя режисьора Дани Бойл.

Химеш Пател споделя, че по време на фотосите на кино лентата слушал два пъти повече музиката на " Бийтълс ". Той назовава тяхната музика " заразителна " и " неповторима ".

" Пътувахме много с автомобил до Съфолк и аз ходех и се връщах назад до Лондон за всякакви неща. Пусках разнообразни албуми и ги обсъждах със Стийв, моят водач. Беше много готино. И двамата харесваме " Бийтълс ", само че не знаехме чак толкоз доста за тях. Беше като магическо пътешестване с " Бийтълс ". - споделя Лили Джеймс.
Във кино лентата вземат участие и телевизионния водещ Джеймс Кордън, както и поп звездата Ед Шийрън.

" Е, постоянно би трябвало да има някой прочут. Аз познавам Ед сносно, той идва от същото място, където и аз пребивавам. И той тъкмо се готви да се ожени за момичето, с което е ходил в гимназията. Попитахме първо Крис Мартин, тъй като е обичайно по-добре изглеждащ, само че той отхвърли и Ед сподели:,,Да''. Беше наслаждение да се работи с него. - споделя сценаристът на кино лентата Ричард Къртис.

Премиерата на кино лентата " Вчера си е за през вчерашния ден " по кината у нас е на 5 юли.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР