Представете си ситуацията: стоите на летище в Европа или САЩ.

...
Представете си ситуацията: стоите на летище в Европа или САЩ.
Коментари Харесай

Жена ми не може спокойно да казва името ми публично

Представете си обстановката: стоите на летище в Европа или Съединени американски щати. Чакате жена си да дойде, с цел да се отправите към почивката, която сте възнамерявали.

Тя обаче закъснява и решавате да си вземете кафе, до момента в който я чакате.

Залисан в мисли, не виждате по какъв начин брачната половинка ви маха от другата страна на терминала. Как тя може да притегли вниманието ви?

Да ви извика по име би свършило работа. Но в случай че го направи, хората в близост ще изпаднат в суматоха. Властите ще ви обкръжат и скоро може да се озовете в тъмна стаичка, разпитван с часове.

Какъв е казусът?

Съпругата ви е мюсюлманка, а вашето име е Джихад.

BBC интервюира трима мъже на име Джихад – доктор от Чикаго, прочут артист от Сирия и млад инженер от Палестина, който гради бъдещето си в Лондон.

В арабския свят Джихад, от време на време произнасяно и Джехад, е едно напълно нормално име, с което да кръстиш бебето си. Думата значи „ битка за благородна идея “.

Преди 9 септември и войната в Близкия Изток, това име по нищо не се е различавало от всички останали.

Джихад Абду – един от най-известните сирийски артисти, е името, което милиони фенове следват в обществените мрежи. Това е същото име обаче, което довело до премазване на колата му, когато е почнал да подлага на критика сирийското държавно управление.

Абду е бил принуден да даде изявление в поддръжка на президента Башар Асад, само че той отхвърля и напуща страната.

„ Пристигнах в Съединени американски щати през октомври 2011 година Веднага, откакто се представях на хората, последваше реакция “, споделя Абду от Париж, където взе участие в фотосите за кино лентата „ Патриот “.

Той показва, че в централната част на Съединените щати името Джихад първото, за което се сещаха хората бяха самоубийствени атентатори и джихадисти, които нападат армията в Афганистан или Ирак.

И бързо схваща, че в случай че желае да продължи с актьорската си кариера, би трябвало да смени името си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР