Представете си нежните звуци на чело – темата от анимацията

...
Представете си нежните звуци на чело – темата от анимацията
Коментари Харесай

Българска челистка счупи Youtube, гледат я милиони ВИДЕО

Представете си нежните звуци на чело – тематиката от анимацията „ Красавицата и звяра “, и една красива млада жена, която като че ли гали струните, а тихият дубайски ветрец развява воалите на фееричната й рокля на фона на хубав пейзаж с палми и море на хоризонта… Релакс и безвремие…, написа BG VOICE.

„ Сама си върша всичко – изсвирвам, протоколирам, фотографирам “ – радостният смях на Веси кънти в стаята, като че ли е близо, а не в Дубай. Младата челистка се смее на изненадата ми, че прави всичко сама – от свиренето, през звукозаписа до видеото.

Весислава Тодорова е ютуб криейтър, или човек, който основава видео наличие за най-голямата платформа за видеосподеляне Youtube. Прави аранжименти за чело на модерни мелодии и ги разгласява в канала си.

До момента е събрала над 7, 5 милиона гледания на видеата си и 55 300 свои фенове от целия свят, които са се абонирали за канала й, като най-многобройната й публика е от Съединени американски щати, Мексико и Бразилия.

В профила си в аудиоплатформата Spotify събира 35 хиляди слушателя всеки месец.



„ Винаги ми е било забавно това, което вършат американците. Гледала съм реализатори като The piano guys, Линдзи Стърлинг, 2Chellos, които показват класическа музика в един нов, по-атрактивен тип – споделя Весислава.

– Смятам, че няма нищо неприятно в това един типичен музикант да прави кавъри на поп, рок, реге звук, траш. Не съм съгласна, че сваляш равнището си, като свириш поп на чело “, разяснява дамата.

„ Много обичам да изсвирвам мелодии от филмите – споделя тя. – Следя и шлагерите на всеки нов актьор, който излиза на американския пазар, и изсвирвам тълкования на чело.

Но най-обичаните ми кавъри са на класическа рок музика – Scorpions, свирила съм по ивенти части на Metallica, Whitesnake, Bon Jovi. “

Преди 4 години Весислава взема решение сама да менажира себе си и стартира да изследва по какъв начин се вършат лични видеа.

Гледа по този начин наречените туториалс – видеа, в които известни маркетингови мениджъри, аудиоинженери, видеографи изясняват в youtube на начинаещи като нея какво да вършат малко по малко.

За две години тя реализира гледаемост 2 милиона и половина на тематиката от „ Красавицата и звяра “ и милион и 400 хиляди на тематиката от кино лентата „ Кръстникът “.

Българката се захваща съществено на работа за разпространение на марката „ Весислава “, като създава собствен уебсайт и сметки в Инстаграм, Facebook и другите обществени мрежи.
 Весислава Тодорова
 Весислава Тодорова
 Весислава Тодорова
 В „ Емирейтс палас “
 Весислава Тодорова - сета на „ Книгата на Любовта “
 Весислава Тодорова - сета на „ Книгата на Любовта “



Весислава Тодорова с татко си на Белинташ

„ Преди 2 години започнах доста съществено да се занимавам с моя брандинг.

Правя клипове съвсем всяка седмица
публикувам допустимо най-вече фотоси в Инстаграм, Facebook.

Моята популярност в обществените мрежи е една голяма победа за инструменталистите в България. Давам образец на моите сътрудници какво би могъл всеки да направи напълно самичък, без някакви големи бюджети.

Трябва доста работа всеки ден и доста безрезервност “, споделя амбициозната българка.

Доскоро тя е записвала свои тълкования за чело на най-вече релаксираща музика. Напоследък стартира да композира.

През август излезе първият й план по нейна авторска музика Black Magic („ Черна магия “). Гордее се, че е напълно български.

За песента е въодушевена от „ Игра на тронове “. Аранжиментът и целият оркестров акомпанимент са дело на Тихомир Христозов, надарен млад композитор, чиято музика към този момент се включва с триумф в холивудски продукции.

Видеото, направено като филм, в жанр епик, е на надарения видеограф Жоро Ставрев и компанията му „ Кино продакшън “.

Весислава е родена в Пловдив и майка й Адриана Тодорова е индивидът, който я подтиква да се занимава с музика.

„ Тя е доста мощна жена, бизнес дама, съумяла в този мъжки свят, и постоянно е била мой кумир и наставник.

Баща ми пък, Христо Тодоров, актьор по душа, ми обезпечи мощната поддръжка, когато трябваше да се финансира развиването ми – уроци по музика, принадлежности, пътувания по музикални състезания “, споделя Веси.

Майка й вижда, че обича да пее още от доста дребна и я записва в музикална паралелка.

Учителката й по музика споделя, че има заложби и я преслушват в музикалното учебно заведение „ Добрин Петков “ в Пловдив.

Майка й я записва на уроци и избира виолончелото. Тогава Веси е на 7 години и й купуват малко чело четвъртинка.

В V клас е призната в музикалното учебно заведение.

„ Много е значимо зад теб да има мощно родителско тяло, да те подтиква да продължиш. Имала съм моментни рецесии – „ Ох, болят ме ръцете “, „ Искам да отида на открито “, „ Не желая да изсвирвам, а да стана актриса “, „ Искам да пея “.

Родителите ми обаче не ми разрешиха да се откажа споделя Веси.

Тя приключва Музикалната академия в София в класа на Христо Танев, млад учител с доста отворено мислене, който я въодушевява и поддържа да опитва в музиката.

Първоначално пътува из Европа, прави няколко типичен концерта със свои сътрудници. Печели няколко първи и втори награди от разнообразни състезания в България и Чехия.

Тогава получава оферта дружно със свои колежки – цигуларка и виолистка, да замине за Индия за 6 месеца.

„ Всичките ми родственици ми споделяха: „ Къде ще вървиш в дивата Индия “, само че не ми пукаше. Когато си млад, ти се коства, че си недостижим “, смее се Веси.

Трите девойки живеят в Делхи, само че изнасят концерти из цялата голяма страна и пътуват съвсем всеки ден със аероплан, с кола. „ Висшата прослойка можеше да си разреши да си наеме по този начин наречените бели музиканти.

За тях това беше въпрос на авторитет “, смее се Веси.

Трите девойки отиват с настройката да свирят класика, само че им подреждат да учат индийска музика. Връчват им записи на индийски песни и им споделят да аранжират вокалните партии в тях за принадлежности.

„ Изпаднах в смут, по какъв начин ще го свирим. Транскрипта на първата ария върших през целия ден “, споделя дамата.

Следващата й покана е за Дубай. Там открива, че заможните дубайци ценят и могат да си разрешат да платят за концерти с класика или поп на техните многочислени и разточителни празненства, сватби, корпоративни събития или даже на една тяхна вечеря.

„ В Обединените арабски емирства не всички дами са забулени, а най-известните – Дубай и Абу Даби – са и най-отворени към западната просвета и туристи “, споделя Веси.

След една година в Дубай тя е поканена да свири като резидент, или внушителен музикант, не къде да е, а в „ Емирейтс палас “ – Двореца на емира. „ Изглеждаше в действителност като дворец от приказките, целият в злато един Версай на арабския свят.

Да ти е кеф да свириш там “, споделя Веси. „ Емирейтс палас “ към този момент не е настоящ замък, а емирът взема решение да го трансформира в хотел, с цел да бъде емблематична зона за туристите в Абу Даби, да нощуват и да се снимат в същински емирски палати.

Днес той е направил 4 пъти по-голям замък – „ Президентшъл палас “, с невероятни градини”, споделя дамата.

Весислава свири 3 години в палата всеки ден без неделя на специфична сцена, а в кафенето до нея сервират кафе, поръсено със златен прашец. Дали хубавицата е имала неприлични оферти от принцовете на Абу Даби?

Това е тематика табу за Веси и тя единствено се смее в отговор. Но е мощно впечатлена от емира, който съвсем всяка седмица пие кафето си дружно с първата си брачна половинка.

Пристигат с блестящите си тоалети, а седят доста непретенциозно, на най-обикновена масичка, и пият минерална вода само от локалния извор. Подкрепят всичко локално.
Арабите са доста по-романтични от европейците и американците и поддържат локалната просвета, впечатлена е Веси. Кралското семейство финансира концертите на локалните музиканти из Америка, с цел да разпространява културата им.
В елита на емирствата арабките са толкоз съвършени и изпипани в облекло и грим, че наподобяват нереални, споделя българката. Като минат, оставят лек омайващ лъх на благовония и непознати за нашите сетива парфюми.

„ Арабската жена може да покаже единствено едни нокти, китки и краченцето, и малко коса, в случай че е по-отворена, само че има взор, от който може да паднеш “, разяснява дамата. Казва, че не е срещнала любовта в лицето на арабин, а на англичанин, а след това – на американец.

Минусът на живота в арабските емирства е, че наемите на положителните жилища са към 10 хиляди дирхама, или 5 хиляди лв.. Затова пък множеството жилища са с басейни и вградени климатични съоръжения.

Самата тя живее в по-скромно жилище, само че й е добре по този начин и 40-градусовите температури не я тормозят. В арабските емирства има сезон на ивентите през зимата. През останалото време Весислава взема възпитаници по виолончело.

„ Дали ме мъчи носталгия по България? Сто %, доста си обичам страната доста се гордея, че пристигам от страна, в която има толкоз доста съумели хора на открито. Бих желала в миналото да се върна да пребивавам в България.

Ако моята фантазия се сбъдне да пътувам на концерти, несъмнено идната дестинация ще е Америка, където имам най-вече фенове. Всяка година си пристигам по 2 пъти, доста си обичам родния Пловдив.

Откакто ни оповестиха за Европейска столица на културата, градът е станал кукла! “, вълнува се Веси.

Много й топли сърцето, когато локалните хора в Дубай й кажат: „ Машаллах, българка! “, откакто я чуят.

Тя споделя на своите фенове от Съединени американски щати по какъв начин се чества Коледа в България, по какъв начин се подготвят български ястия, по какъв начин са танцували хоро. „ Тук ние, музикантите, се държим крепко един за различен – по този начин наречената българска мафия. Шегичка “, смее се Веси.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР