Представете си картинка – дали мотоциклетист, огледал се в предложена за тест-драйв

...
Представете си картинка – дали
мотоциклетист, огледал се в предложена
за тест-драйв
Коментари Харесай

Лада Веста SW Крос – руската симпатяга - видео

Представете си картинка – дали мотоциклетист, огледал се в предложена за тест-драйв автомобил може да е типичният клиент на Лада: блестящият му на слънцето от хром Harley-Davidson е платен с радост и коства към 30 000 евро. Едва ли обаче, той би похарчил толкоз пари за кола. В края на краищата, един автомобил е ежедневен артикул, който ви води от А до Б, когато вали дъжд или сняг и си носите покупките от супермаркета, които не влизатт в кожените чанти на Харли.

"Колко коства? " - пита байкерът и посочва Лада Веста SW Крос. Ами 16 500 евро, е отговорът. Може да не е най-евтината цена, но има практична композиция предложения в съвременен SUV взор. Lada се връща в Европа, и то със солидна кола, от която хората се интересуват, с помощта на групата Renault. Французите са мажоритарен собственик на АвтоВАЗ, най-големият руски авто производител, и вече са интегрирали Lada в своето портфолио.



Може да се спори дали има смисъл да се пуска на пазара втора бюджетна марка до Дачия, само че тук има към този момент пробвано ноу-хау за предлагане на потребна кола на разумна цена, Vesta SW Cross е към този момент надалеч от спартанските “кутии ” на колела на Лада от руските времена, техническата намеса от Renault е забележима във всеки ъгъл на автномобила. Дизайнът на купето е на светлинни години напред в съпоставяне с този на старите квадратни лади. Дори в интериора и най-предубеденото око не намира защо да се оплаква, двамата отзад се настаняват съвършено, само че може да се возят и трима. Добре използваемият багажник предлага под подовото покритие още в допълнение място за предпазване с големи, практични кутии, направени от здрав материал.

В кабината аналоговите принадлежности са лесни за четене, в централната конзола има сензорен екран с нормалното цифрово съдържание. При задействане на задна предавка с леко забавяне се появява изображението на задната камера. Жалко е че към момента Apple CarPlay или Android Auto не се предлагат, само че въпреки всичко става дума за бюджетни коли, чиито купувачи им биха искали да спестят инвестицията за бордова навигационна или комуникационна технология. Заводската навигационната система на Vesta SW Cross, не може към този момент да се конкурира със актуалните приложения, даващи да вземем за пример настояща информация за трафика.

Веста е автомобил за същински водачи, които нямат потребност от претрупаните помощните системи. Ти самичък я караш и това работи доста добре. Дори по-дълги разстояния са лесни за прекосяване - при скорост от 130 на автомагистрала, четирицилиндровият мотор се държи честно, потреблението на процедура е 7,8 литра на 100 километра също положително. От една Лада се чака, че от време на време би трябвало да се справя добре с неравномерен черен път и точно това прави Лада Веста SW Крос.

Лесно може да се каже, че Vesta SW Cross отговаря на условието за осигуряване на безпроблемна опция за ежедневна индивидуална подвижност. И да се върнем в началото – по какъв начин ще ви погледнат хората на пътя с този автомобил? Отговорът – с интерес и любознание, а пък ездачът на Харли е надалеч от това, което се харесва на “ездача ” на Лада. Руската марка към този момент има изненадващо позитивен облик, който вероятно се дължи на старомодния SUV Niva, превърнал се в същинска легенда и все още предлаган на пазара под името Lada 4x4. Тази смес от традиция и модерност, без съмнение, основава очарованието на тази странна и към момента екзотична марка.

Спецификации Lada Vesta SW Cross:
Петврато, 5-местно комби, дължина / ширина без външно огледало / височина / междуосие в милиметри: 4424 /1785/1537/2635 мм, собствено тегло: 1330 кг, полезно натоварване 475 кг, съдържимост на резервоара: 55 л, цена /в Германия/ от 16 590 евро. Задвижване - 4-цилиндров бензинов двигател, работен размер 1596 куб.см., мощност: 75 кВт/102 к.с. при 5800/ мин., Макс. въртящ миг 145 Nm при 4200 оборота в минута, 5-степенна механична трансмисия (автоматичната е опция), 0 - 100 км/ч - 12.6 секунди, оптималната скорост 180 км/ч, предно задвижване, общоприет разход на гориво: 7.1 л на 100 км, излъчвания на CO2 - 162 г/км, клас на излъчвания Euro 6d temp.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР