Представете си как плащате вода, а нямате. Въпросът е като

...
Представете си как плащате вода, а нямате. Въпросът е като
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Цената на водата е прекалено висока, а не се правят ремонти на мрежата

Представете си по какъв начин плащате вода, а нямате. Въпросът е като се усилва толкоз цената на водата, къде отиват парите и за какво не се влагат в инфраструктура? Хората не може да поемат заплатите на чиновниците във ВиК сдруженията, а в това време на толкоз места да има режим и загуби по водопреносната мрежа.

Това разяснява пред Българска национална телевизия омбудсманът Диана Ковачева. Тя уточни, че има бизнес проекти за ремонт, само че очевидно те не се извършват. 

За хората е непостижимо да заплащат цената, която им се изисква. Най-накрая стигаме до нов законопроект за цената на водата, само че той не е по-добър от сегашния. Цената още веднъж не се обвързва с качеството - нещо, за което настояваме от години. Няма компенсации, нито помощи, няма нищо в отбрана на потребителите, възмути се омбудсманът.

Като гледаме сред 80-90% загуби на вода, сме като една Венеция. Жестоко е хората да поемат тази загуба. Крайно време е да има баланс и хората да бъдат предпазени, настоя тя.

Абсурдно е да няма вода и да плащаш по-висока цена на водата, безапелационна бе Ковачева.

Омбудсманът предлага да има и втори късмет за децата, които не са издържали матурата си след 12-и клас. " Имам доста сигнали в последните години. Докато за дипломата си работиш няколко години, то матурата е един ден, в който маже да не си в кондиция и може да изкараш неприятна оценка, която в никакъв случай не можеш да поправиш. Затова предлагам децата, които аплайват да могат да се явят още един път в границите на идната година и да в случай че не съумеят, да се вземе по-добрата оценка за тях. Смятам че е заслужено. Самите депутати в комисията по обучение поддържаха това предложение, министърът на образованието също поддържа ", сподели тя.

Знаете ли, че санкцията са сбъркана винетка е 300 лева, като вас могат да ви снимат всеки ден? Аз внесох предложение, с което упорствам хората, които са сбъркали винетките си, да бъдат уведомявани до 3 дни, с цел да може да поправят грешката си. Освен това предлагам поправката да важи от деня, в който е закупена винетката. В момента хората със сбъркана винетка се равняват на тези, които нямат винетка. Радвам се, че и тук има поддръжка. Самите депутати признават, че и на тях им се е случвало, уточни Ковачева.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР