Представете си да знаете, че всяка храна, която ядете, може

...
Представете си да знаете, че всяка храна, която ядете, може
Коментари Харесай

Уникалната история на жените, опитвали храната на Адолф Хитлер

Представете си да знаете, че всяка храна, която ядете, може да ви е последна и че закуската, обядът и вечерята са евентуално смъртоносни.

Вие обаче би трябвало да ги изядете, по този начин или другояче.

За група млади дами от Третия райх това е било всекидневие: те са опитвали храната на Адолф Хитлер през последните две години и половина от Втората международна война. Фюрерът упорствал млади дами от немски генезис да пробват всяко ядене, приготвяно за него, ако Съюзниците или някой от неговите хора се опита да го токсини.

Подобна роля е била считана за някакъв тип чест – метод да служиш на водача.

Удивителната история за претърпяното от тези млади дами се разчува едвам през 2013 година, когато 95-годишната тогава Марго Вьолк споделя за бившето си занятие пред немското списание Der Spiegel. Сега „ Дегустаторките на Хитлер “ - пиеса на Мишел Колос Брукс, пресъздава чувството на това да рискуваш живота си хапка след хапка.

В пиесата вземат участие единствено дами, а тя се концентрира върху четири млади дами (всъщност към 15 дами са опитвали храната на Хитлер, като са се редували), които са живеели наоколо до „ Вълчата бърлога “,или щабквартирата на Хитлер на Източния фронт в Източна Прусия (сега Полша), написа BBC.

В сравнението с претърпяното от доста хора по време на войната, тези дами са били облагодетелствани най-малко в едно отношение – до 1944 година доста хора са гладували в Германия, а те са получавали по три ястия дневно.

Разбира се, те са били вегетариански ястия, защото Хитлер избягвал месото. Вьолк разказва, че той предпочитал зеленчуци, ориз, паста, юфка и екзотични плодове, които са били огромна необичайност по това време. Въпреки че храната била доста добра, те не можели да й се насладят.

“Някои от девойките започваха да плачат, до момента в който се хранеха, тъй като се опасяваха,” споделя тя в изявление през 2013 година “Трябваше да изяждаме всичко. След това трябваше да изчакаме един час и всякога се страхувахме, че ще ни прилошее. След това плачехме, тъй като се радвахме, че сме оживели.”

Членове на Секретен сътрудник сервирали храната, изчаквали да видят дали девойките ще оцелеят и по-късно храната била сервирана на Хитлер. Между храненията обаче девойките не се занимавали с нищо друго, с изключение на да чакат да видят дали ще умрат.

Доколкото е известно, нито едно от девойките не е получавало отравяне. Тяхната история обаче съвсем не е документирана – в случай че Вьолк не беше разказала това, историята им щеше да остане незнайна.

Тя наподобява е единствената оживяла от дегустаторките на Хитлер: с напредването на съветските сили лейтенант я измъква от влака на Йозеф Гьобелс, който пътувал към Берлин. Смята се, че всички останали девойки, които останали там, са били убити от съветски бойци.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР