Представете си, че сутрин се разхождате по плажа и откриете

...
Представете си, че сутрин се разхождате по плажа и откриете
Коментари Харесай

Загадъчно мъртво чудовище откри британка, докато разхождаше кучето си

Представете си, че заран се разхождате по плажа и откриете там... страшилище. Именно по този начин (с подобен ужас) доста британци възприемат описа за загадъчното създание (по-правилно да се каже неговите останки), което океанът е изхвърлил на брега на полуостров Гауер, Уелс.


Морското животно в действителност не е изключително огромно. Скелетът на загадъчното създание не надвишава половин метър, само че тайната се заключава в това, че специалистите по морски животни по този начин и не съумяват да дефинират какво е това.

Някои специлисти предположили (на съображение на удължената глава и крупна долна челюст), че може да е малко на кит, морска свиня или дори незначителен делфин. Това допуска професор Дан Форман от университета в Суонзи:

" Първото усещане, което се основава при срещата с това необичайно създание е, че е крокодил, т.е. неговите остатъци. Ако се запознаеш от близко обаче, се вижда, че надалеч не е по този начин. Може да се вършат и други догатки, само че без лабораторен разбор е мъчно да се каже. Може да е непознато за науката животно, може просто да са мощно развалени остатъци на нещо познато. Във всеки случай е забавно... "

Загадъчното морско страшилище бе намерено от локална жителка, която излязла заран на брега, с цел да разноски кучето си.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР