Представете си, че сте в планината с кучето си. Надига

...
Представете си, че сте в планината с кучето си. Надига
Коментари Харесай

Хижа Рилски езера опроверга информацията, че са отказали достъп заради куче

Представете си, че сте в планината с кучето си. Надига се стихия. Стигате до хижа, само че не ви пускат да влезете. Заради кучето. Редно ли е това? Случаят на отвод на заслон от страна хижари край Рилските езера провокира вълна от отвращение в обществените мрежи. Журналистът Мира Добрева и редакторът на " България в 60 минути " Десислава Христозова са пострадалите от грубото отношение. Те са прекарали близо час на открито - на дъжда и гръмотевиците. Ето и тяхната история.

След разходка до Рилските езера част от екипа на предаването " Отблизо " се насочва по пътя надолу. Застигнати са от стихия, а в този миг потреблението на лифта е невероятно. Затова вземат решение да изчакат в единствената хижа по маршрута. Но се оказва, че в случай че желаят да влязат вътре, би трябвало да оставят домашния любим на открито.

" Аз тук не съм в ролята на съдник и не съм от хората, които биха споделили какво би трябвало или не би трябвало да бъде или какви са наредбите на РЗИ къде би трябвало да бъдат домашните любимци по време на стихия. Ние не можем да ги оставим сами в планината и да се спасим ние, индивидите. Нали? Тук желая да кажа, че е изместена главната концепция за човечността що се отнася до хижарите. Сякаш те станаха повече печалбари, в сравнение с индивиди и това ме тормози. Затова написах този пост ", сподели Мира Добрева.

" Бяхме ходили пет часа до езерата. Бяхме изтощени, гладни. Искахме да се приберем. Но момчето от лифта сподели: идете до хижата, те ще ви приютят, до момента в който стане време да слезете до долу. Аз влязох вътре да попитам, да помоля. Попитах: можем ли да влезем, да седнем, ще държим кучето в скута си, въобще няма да допира нищо ваше. Те споделиха: не, има си правила. Ще мина инспекция - на Рилските езера, в стихия. Не може! Отивайте на открито с кучето! След това ние влязохме в един кулоар, в който най-малко да сме на изсъхнало, в случай че не друго ", сподели Десислава Христозова.

Отказът е последван от известие до мейла на хижата и тяхната страница във фейсбук.

" Аз чаках да кажат: Извинявайте, станало е неразбирателство. Винаги сте добре пристигнали при нас!Това не се случи. Казаха: има си закони. В ресторанта не се позволяват домашни любимци. Но не приказваме за ресторант в града, а за хижа, в която да ни приютят за час ".

Час по-късно историята завършва с изненадващо предложение.

- Беше ни препоръчан превоз без касова записка и без застраховка, а урвата там е поразяваща?

От кого ви беше препоръчано това?

От хората от хижата. Те нямат табелки. Един човек ни сподели, че може да ни даде телефон на някого от Паничище. Ние се съгласихме. Обадихме се и той пристигна да ни избави. Казаха ни, че могат да ни издадат касова записка, че сме си купили сладко.

След обявата на Мира Добрева от хижата дадоха отговор със запис от камерата в коридора. Според хижарите информацията, изнесена от екипа на " Отблизо ", е погрешна, тъй като са получили предложение да останат в скиорната. Колегите обаче настояват, че това не е правилно. В правилника за вътрешния ред на хижите е записано, че домакинът е задължен да посреща приветливо посетителите и да се отнася деликатно с тях. За да разбере за какво това не се е случило, екип на Българска национална телевизия се опита да се свърже с хората, които стопанисват хижата. Не получихме отговор на нито едно от многократните ни позвънявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР