Представете си, че сте паднали в яма с катран заедно

...
Представете си, че сте паднали в яма с катран заедно
Коментари Харесай

Притча: Можем ли да се борим в гравитацията?

Представете си, че сте паднали в яма с катран дружно с доста други хора, покрити от глава до пети, неспособни да се придвижвате бързо от едно място на друго, тъй като катранът е гъст и леплив. Докато се мъчите да се измъкнете, стартирате да свиквате с неприятното си състояние и заживявате по този начин година след година дружно с останалите. Също като гравитация­та на тази планета: просто приемате неизбежното за кат­рана.

Но не щеш ли внезапно, съвсем незабелязано, получавате подарък от Бог. Това е "магически " инструмент, който очиства тялото ви и го поддържа чисто, даже до момента в който сте вътре в катрана. Подобно на енергийно поле, той безусловно отблъсква катрана, до момента в който вървите през не­го. Вие приемате дара и задачата, която върви дружно с него, и стартирате да се учите да го употребявате. Малко по малко се променяте. Започвате да изпъквате измежду близките, тъй като сте разнообразни - чисти и свежи, до момента в който те обикалят към вас, оцапани в черен катран. Постепенно осъзнавате, че нещо ново се е случило с вас, само че също така си давате сметка, че това е един доста персонален подарък, по тази причина не споделяте на другите.

Но мислите ли, че останалите няма да виждат, че се разхождате свободно, а катранът не полепва по вас и не оплита краката ви? Хората ще виждат, че катранът допира тялото ви, само че в никакъв случай не го цапа. Те също ще се трансформират! Първото нещо, което ще се случи, е, че където и да отидете, към вас ще се отваря празно място, защото те ще ви вършат път. Второто е, че ще стартират да ви питат по какъв начин е допустимо сходно нещо. А когато научат за "магическия инструмент от Бог ", всеки един от тях ще стартира да го употребява за себе си и от ден на ден хора ще се "почистват " - и всеки ще сътворява своята персонална непорочност, както вие го направихте.

Докато продължавате да живеете спокойно и добродушно, вижте какво ще се случи с близките! Повече от половината от тях ще бъдат "чисти " и свободни от катрана. Но спрете и помислете какво се е случило в действителност. Вие не сте "рекламирали " вашия подарък, нито сте поискали от тези хора да се трансформират, само че все пак те са се трансформирали. По този метод положителният резултат за един-единствен чо­век отваря вратата към смяната за мнозина!

Когато променяте себе си към по-добро, поставяте началото на смяна за всеки човек, до който се докосвате. Хората не могат да останат равно­душни, когато виждат, че вие излъчвате мир и обич. Това е по едно и също време насърчително и необикновено. Като магнит измежду други магнити, вашата нова притегателна мощ в последна сметка ще повлияе на динамичността на средата ви, а съществуването ви повече в никакъв случай няма да бъде същото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР