Представете си, че сте научили, че ви предстои инфаркт няколко

...
Представете си, че сте научили, че ви предстои инфаркт няколко
Коментари Харесай

Нова методика предупреждава отрано за приближаващ инфаркт

Представете си, че сте научили, че ви следва инфаркт няколко часа преди да се случи. Звучи като научна фантастика, нали?

Но в този момент това към този момент е допустимо. Поне за някои пациенти в Съединените щати.
Американската администрация по контрола върху храните и медикаментите (FDA) преди дни утвърди нова техника, която може да предотврати неочакваната гибел от сърдечни офанзиви.

Това е компютърна стратегия, която проучва данните за пациентите, следени в лечебните заведения, и пресмята вероятността от сърдечен удар, предупреждавайки лекарите и медицинските сестри за това не по-късно от шест часа, преди да се случи.

" Днес медицината е изправен пред същинска " съвършената стихия ". Хората живеят по-дълго, само че страдат от повече хронични болести Освен това опитните лекари постоянно се пенсионират ", споделя Ланс Бъртън, общоприет управител на ExcelMedical, софтуерна компания, която е създала методиката.

" За пациентите се води наблюдаване, само че лекарите и медицинските сестри постоянно реагират след сериозната обстановка ", казlа той пред BBC Mundo.

Методиката, създадена от ExcelMedical, се назовава WAVE Clinical Platform. Тя проучва информацията, постъпваща от пациента и, съгласно Бъртън, е в положение да планува обстановки, които се изплъзват на човешкото око.

По думите на представители на ExcelMedical, програмата е доста лесна за потребление: не изисква специфичен или нов хардуер. Тя употребява системите за мониторинг, които към този момент са налични в множеството лечебни заведения.

Софтуерът проучва пет основни знака: пулс, дихателен темп, кръвно налягане, телесна температура и равнище на О2.

Тя се свързва с приложение на телефона, таблета или компютъра на медицински експерт. По този метод лекарите могат да следят положението на пациентите в действително време, без да са до леглото на болния.

Но най-важното изобретение на WAVE е логаритъмът, за сигурност, наименуван Visensia security index. Той е първият по рода си, утвърден от Надзорния орган на Съединени американски щати и работи посредством анализиране на променливите и количествено установяване на равнището на риска по канара от 0 до 5 точки.

Ако положението на пациента е класифицирано с показател, по-висок от 3 точки, системата автоматизирано изпраща сигнал за паника на медицинския личен състав.

Тестовете, извършени от ExcelMedical в медицинския център на Университета в Питсбърг, са приети за доста сполучливи: в продължение на осем седмици не са закрепени непредвидени смъртни случаи при пациентите, следени от системата WAVE.

Същевременно шест души са умряли в контролната група, в която пациентите са били следени по обичайния метод./ Zdrave.to

  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР