Представете си, че се разхождате в гора и виждате евкалиптови

...
Представете си, че се разхождате в гора и виждате евкалиптови
Коментари Харесай

Дъгов евкалипт – най-красивото дърво на света, което сякаш е изваяно от художник

Представете си, че се разхождате в гора и виждате евкалиптови дървета — ароматът им е прелестен — цвета толкоз живописен, като че ли е изваян от международно прочут художник, всяко едно дърво обгърнато в неповторима багра, разпростряла се по цялата дължина на стеблото, чак до върха…

 Rainbow Eucalyptus Trees Are Unreally Beautiful

Гледка, която няма по какъв начин да забравите, само че ето какво се крие зад тази хубост:

ДЪГОВ ЕВКАЛИПТ – Тъй като дъговият евкалипт (Eucalyptus deglupta) хвърля кората си, дървото разкрива неоново зелен вътрешен пласт. С течение на времето, защото този пласт е изложен на въздух, забавното е, че той старее в разнообразни цветове – яркочервени, оранжеви, сини, розови или лилави. Различните цветове се появяват, когато разнообразни пластове паднат, до момента в който други открити зони стартират да стареят. Този развой основава зрелищна визуализация, наподобяваща рисунка с разноцветен пастел, с цел да се разкрият многоцветните цветове.

 Amazon.com: Rainbow Eucalyptus Tree Seeds - 50 Seeds - Stunning Colored Bark - Eucalyptus deglupta: Patio, Lawn & Garden

Дъговият евкалипт е единственото евкалиптово дърво, което се среща в северното полукълбо. Може да го видите във Филипините, Нова Гвинея и Индонезия, то процъфтява в тропически гори, където вали доста дъжд – което също го прави единственото евкалиптово дърво, което пораства в тропическите гори.

 Rainbow Eucalyptus Tree | Apartment Therapy

Дървото пораства до солидните 76 метра височина в родната си среда. В Съединени американски щати дъговият евкалипт пораства в Хаваите и южните елементи на Калифорния, Тексас и Флорида. В континенталната част на Съединени американски щати обаче дървото пораства единствено до височина от 30-38 м.

 Eucalyptus deglupta | Rainbow-Eucalyptus | Mindanao Gum | 100_Seeds – buyrareseeds

Дъговият евкалипт има висока комерсиална стойност за артикул, който в действителност е прозрачен: неговите тънки пластове кора са отличен източник за целулоза, главната съставна част в бялата хартия. Това е преобладаващ тип в насажденията от целулоза, защото те са естествено устойчиви на проблеми с вредители и заболявания и се развиват необикновено бързо.

 Get To Know The Rainbow Eucalyptus Tree

Въпреки неговия непогрешим мирис обаче, той не създава толкоз доста масло, с което другите типове евкалипт са добре известни. И това е добре, защото това дърво е образен шедьовър и би било тъпо да бъде употребявано, като запас!

Споделете тази хубост с вашите другари!

Източник: mozache.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР