Представете си, че летите на въздушен балон. В коша си

...
Представете си, че летите на въздушен балон. В коша си
Коментари Харесай

Просто изхвърлете тези 20 неща

Представете си, че летите на въздушен балон. В коша си единствено вие и багажът ви. Нещо се обърква и стартирате бързо да губите височина. Ще претърпите поражение след по-малко от 10 минути, в случай че не измислите какво да вършиме.

Единственото решение в тази обстановка е да изхвърлите вашите движимости, най-малко половината. Или нещата, или вие. Поглеждате ги за момент и се поколебавате за няколко секунди. В последна сметка се решавате и стартирате да изхвърляте всичко, което сте държали цялостен живот. Балонът става по-лек, преставате да губите височина. Хвърляте още, балонът се устремява към височините. Вие сте свободни!

Това се случва с всички нас секи ден при не по-малко трагични условия. Придържаме се къкм неща и мисли, които сме натрупвали дълги години и просто не виждаме по какъв начин те ни натоварват и ни пречат да продължим напред.

Ще изброим нещата, които би трябвало да пуснем, с цел да се устремим нагоре:

1. Привързаността

Според будистката философия, привързаността е една от аргументите за страдалчество. Имаме навика да се привързваме към всичко, което се е случило в живота ни, включително и към тези, които ни държат на едно място: към ненужни движимости, скучни места, безсмислени дейности, неприятни хора. Задайте си въпроса: привързани ли сте към някое от тези? 

2. Вина

Вината няма никакви функционалности. Какво ще се промени поради това, че чувствате виновност? Нищо. Тя просто ще ви държи в положение на жалост и самообвинения.

3. Негативното мислене

Песимистичното въодушевление и негативните мисли направляват всички наши дейности на тази вълна. Това е доста рисков път. Знайте, че мислите въздействат на света към нас. Достатъчно е единствено да си го помислите.

4. Самокритиката

Често това е най-болното място. Първоначално се подлагаме на критика от положителни планове, с цел да се промени и да стане по-добре, само че по-късно минаваме всевъзможни граници и рецензията се обръща против нас, правейки ни само неприятни. Пуснете я и бъдете положителни и благи към себе си.

5. Предубежденията

Предубежденията ни тормозят. Те лимитират нашите благоприятни условия и възпрепятсват осъществяването на желанията ни. Трябва да се избавим от тях.

6. Наложените отговорности

Продължавате без забележима причина да вършиме нещо, единствено тъй като се чувствате длъжни да го вършиме? Трябва почтено да се замислите дали ви е нужно. На никого не сте длъжни.

7. Потребността от утвърждение

Често се чудим ще бъдат ли нашите дейности утвърдени от публиката? Това не ни разрешава да разкрием изцяло желанията си. Не слушайте другите, слушайте себе си.

8. Поставянето на ограничавания

Повечето граници си ги слагаме сами. Но в живота няма граници. Те са единствено в нашата глава. Излезе от рамките.

9.  Недоволството

Позволете да разбираем: всяко, безусловно всяко неодобрение въздейства отрицателно на нашето здраве. Науката от дълго време е потвърдила, че гневът е страст, обвързвана със сърдечни болести.

10. Навикът да се отсрочва всичко за на следващия ден

В подсъзнанието на всеки от нас живее дребен пакостник, който се пробва да ни попречи да осъществим значимите задания. Когато желаете да отложите нещо за на следващия ден или просто ви мързи да го извършите в този момент, си спомнете за неговото битие и това ще ви помогне да се концентрирайте върху делата си.

11. Тревожните мисли

Те се раждат от страха и неувереността от бъдещето. Мисълта, че може да се случи нещо неприятно е пресилена концепция, която сами сме основали. Запитайте се: „ Има ли действителни доказателства за това? “ Ако няма, то и паниката ви е безрезултатна.

12. Бившите

Любовният провал не се претърпява елементарно и депресията след него продължава много дълго. Сърцето ви е заключено, мозъкът ви мисли за едно и също. Но в действителност страдате не от загубата, а от мисълта за загубата.

13. Лошите мемоари

Лошите мемоари wи карат още веднъж и още веднъж да преживявате меланхолични и неприятни истории, които са ви се случили. Дръжте ги там, където им е мястото – в предишното.

14. Безпозлените движимости

Често се запасяваме с безполезни движимости, които стоят в дрешника или шкафа. Избавете се от тях, направете атмосферата в офиса или дома си по-свободна и хармонична.

15. Лошата компания

Ако в обкръжението ви има неискрени, завистливи или манипулиращи ви хора – стойте по-далеч от тях.

16. Вашата роля

Честа неточност: възприемаме себе си по този начин, както сме привикнали да ни възприемат останалите. Това лимитира дейностите ни в сегашното и в проектите за бъдещето, защото живеем по избран пример. Може да сте били един човек в предишното и напълно друг в този момент.

17. Идентифицирането с специалността

Това е едно от следствията от актуалния настоятелен живот: незабавно откакто си изберем специалност, ѝ се отдаваме изцяло. Но би трябвало да си спомним, че това е просто една роля.

18. Приетите модели на държание

Съществуват известни дейности или модели на държание, които ни постановат в обществото. И ние ги следваме, без да виждаме, че в действителност не ни интересуват: започвайки от гледане на известни риалита и завършвайки с модата на анорексията. Не следвайте тълпата, бъдете неповторими.

19. Възприемането на всичко, покрай сърцето

Много постоянно сме чувствителни към събитията в живота на другите хора. Вълнуваме се и страдаме, като че ли сме го претърпели персонално. Гледайте на нещата от по-далечен ракурс, по този начин и животът ще бъде по-лесен и гледната точка по-обективна, а положението по-уравновесено, съсредоточени върху вашите цели.

20. Времето

Времето е една от аргументите за прочувственото напрежение. Поробени сме от понятието време даже и в момент на отдих. Тази мисъл пленява нашата независимост и нашето пространство. Трябва да си спомним, че в действителност няма време, а единствено разбиране за време.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР