Представете си, че баба ви е забавна, умна и саркастична

...
Представете си, че баба ви е забавна, умна и саркастична
Коментари Харесай

“Grandma” – баба като никоя друга

Представете си, че баба ви е занимателна, интелигентна и саркастична дама на 76 години, която носи панталони и кецове, написа стихове и има вяра, че в никакъв случай не е късно за смяна, тъй че се пробва да живее без задължения и е направила от кредитните си карти дребни фигурки. О, и също така е лесбийка, живяла щастливо 38 години с партньорката си.

В Америка тази баба се споделя Лили Томлин (самата тя лесбийка и гей-активистка) и е номинирана за „ Златен глобус “ за ролята си във кино лентата „ Баба “ – занимателна и непретенциозна фамилна история, симпатична и извънредно смешна тук-там.Лили Томлин е в ролята на Ел – стара поетеса, която след гибелта на партньорката си живее сама и е на път се раздели с следващата краткотрайна жена в живота си. Докато Ел плаче в банята и се пробва да възвърне нормалното си хладнокръвие, в къщата й се появява внучката й Сейдж, която е бременна и има седем часа, с цел да откри шестотин $ и да направи аборт. Ел няма толкоз пари сега, само че двете – баба и внучка – ще тръгнат на едно незабравимо, бясно пътешестване из града, с цел да съберат нужната сума.

Пътуването им е тъкмо противоположното на това, което човек би очаквал от една баба – от посещаване в къщата на гаджето на Сейдж, който Ел ще набие без да й мигне окото, през салони за татуировки и гей питейни заведения, до аудиенция при от дълго време изоставения някогашен брачен партньор от времето, когато всички са се омъжвали. И най-после при майката на Сейдж – страхотна роля на Марша Гей Хардън – до упования хепи енд.

Необичаен взор върху обстановка, която е по-скоро естествена и отлично изработен филм, безспорна прослава на дамите. Е, аз нямам нищо срещу.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР