Представете се, че имате банкова сметка, която ви дава 86

...
Представете се, че имате банкова сметка, която ви дава 86
Коментари Харесай

„Всяка сутрин, когато се събудиш, получаваш 86 400...“

Представете се, че имате банкова сметка, която ви дава 86 400 $ всяка заран, когато се разсъните. Всичко, което не употребявате денем, ви се лишава. Въпрос: какво ще извършите с парите?

Разбира се, ще похарчите всеки $ за лично наслаждение и за наслада на тези, които обичате. Ще усвоите всяка стотинка от тази вълшебна банка, с цел да извършите всички към себе си толкоз щастливи, колкото е допустимо. Може би даже ще раздадете част от парите на непознати хора – тъй като евентуално не можете да изхарчите всичко за себе си и за околните си единствено в един ден.

Усещате ли накъде удрям? Всеки от нас има такава банка – тя се назовава време. Рогът на изобилието, който непрекъснато излива секундите от живота ви. Всяка заран той ви дава 86 400 секунди. Всяка нощ от сметката се отписват на загуба секундите, които не сте съумели да вложите за нещо хубаво. Не се натрупа баланс по тази сметка и не се дава заем. Всеки ден ви се отваря нова сметка. Всичко неизхарчено денем изгаря. Ако не съумеете да употребявате дневния депозит, загубата е ваша. И няма по какъв начин да заобиколите другото основно предписание на банката: тя може да закрие сметката ви във всеки един миг без предизвестие. Животът ви може да свърши всяка секунда.

И по този начин, какво вършиме с тези 86 400 секунди? Трябва да живеете в сегашното, с днешния депозит. Инвестирайте го, за получите най-хубавото в здраве и благополучие. Часовникът върви. Възползвайте се от днешния ден.

Автор: Марк Леви

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР