Представеният вариант на държавен бюджет за 2023 г. е базовият

...
Представеният вариант на държавен бюджет за 2023 г. е базовият
Коментари Харесай

Любомир Дацов: Политика, с която политиците се правят на добри в неподходящо време, винаги се наказва

" Представеният вид на държавен бюджет за 2023 година е базовият вид на бюджет, който при започване на служебното държавно управление беше показан като предизвестие и запитване към политиците по какъв начин ще намерят решение за очертаващия се недостиг. Няма значителен нов вид, който да включва нови политики ", разяснява пред финансистът Любомир Дацов, някогашен заместник-министър на финансите.

По думите му бюджетът е формиран " много йезуитски " – с малко по-висок напредък, в сравнение с се обрисува.

" С 6,6% недостиг няма огромни благоприятни условия за увеличение на разноските. От друга страна приходната част е направена с много по-висок напредък. Дори за слепия е забележима наклонността за утежняване на икономическите параметри. Ако се внесе този бюджет, има по-малък риск от това, което се случи предходната година. Депутатите по-скоро ще трансферират от едно перо в друго пари. Другото е да понижат на половина финансовите разноски. Ако не се реализира единодушие за държавно управление, по-добре да не се внася бюджет в този тип и в този парламент ", счита специалистът.

Той сподели още, че квалифицираният вид не е допустим от фискална позиция.

" Той акцентира парадокса, до който беше доведен бюджетът през последната година и половина, когато върху него стартират да се упражняват избран вид хора. "

" Политиката, при която политиците се вършат на положителни и то в неуместно време, постоянно се санкционира. В момента би трябвало да се избере сред настоящи разноски и финансови разноски – извънредно сложен избор, който би трябвало да направи всеки политик. В подготовката на нови избори може да се стигне до " доста болен бюджет ", предизвести финансистът.

Любомир Дацов означи, че огромната алтернатива ще бъде коя група да пострада от тежките решения, с цел да не пострадат всички.

" Ще бъде политически избор и по тази причина е добре да има държавно управление. Това е тласък да бъде формирано държавно управление. Когато имаш метода да даваш еднообразно на всички, се обезсмисля да преразпределяш през бюджета. Единствено политиците печелят, тъй като се вършат на значими. Има смисъл, когато правиш таргетирано подкрепяне на избрани групи хора. Икономиката не е вълшебна пръчка. То е като при една къща – като я правиш, първо събираш пари, в много дълга част от живота си, по-късно дълго време правиш основи, строиш, до момента в който стигнеш до покрива, да не приказваме за обзавеждането ", разяснява той
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР