Предсрочното условно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман взриви обществото

...
Предсрочното условно освобождаване на австралийския гражданин Джок Полфрийман взриви обществото
Коментари Харесай

За фактите по случая Полфрийман

Предсрочното условно освобождение на австралийския жител Джок Полфрийман взриви обществото по изцяло абсурден метод. Нелогичен, тъй като става дума за процедура, която съществува в законодателствата на съвсем всички страни от епохи и която на всички места се развива по доста подобен ред. Предпоставките за използването ѝ са посочени категорично в закона, а съдилищата всеки ден постановяват актове, с които освобождават хора, наказани на " отнемане от независимост ".

Много институции, организации и жители развяха предварителното освобождение на Полфрийман като неправда, против която те са подготвени да се опълчат. Целите, които стоят зад обругаването на българския съд, са многообразни и значително явни. Въпреки към този момент изразените позиции, належащо е да се разсъждава и върху подценените обстоятелства.

Новината за условното освобождение на Полфрийман предизвика остра социална реакция против правосъдния акт и персонално против съдиите, които го постановиха. Свидетели сме на лавината от недомислени, неинформирани и искрено погрешни мнения, елементаризиращи тематиката.

Тя бе в допълнение подхранена от държанието на администрацията на пандиза. Широко бе тиражирано изказванието, че началникът на пандиза е показал на съда седем страници мнение срещу условното предварително освобождение на Полфрийман.

Необходимо е това мнение да бъде тествано, с цел да не се подхожда със сляпо доверие. Би било подозрително съставът на Софийския апелативен съд просто да пренебрегва седем страници обоснована позиция срещу предварителното освобождение на пандизчия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР