Предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор е закъсняло, но

...
Предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор е закъсняло, но
Коментари Харесай

Тошко Йорданов за уволнението на Гешев: Закъсняло и недостатъчно


Предсрочното преустановяване на мандата на основния прокурор е закъсняло, само че е незадоволително. Това мнение изрази ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов пред публицисти в Народното събрание.

Има Такъв Народ ще внесат оферти, които да доведат до децентрализация на прокуратурата, тъй като промяната на един Гешев с различен Гешев не е правосъдна промяна . Формацията на Слави Трифонов настоя основният прокурор да се избира директно от Народното събрание, а не с политически квоти. Назначението и освобождението на Гешев бе политическо, уточни Йорданов.

Той дефинира като верни стъпка с по-малко от 17 гласа " за ".
 Има Такъв Народ комплицирани като фенове на войната в прокуратурата
Има Такъв Народ комплицирани като фенове на войната в прокуратурата

Има Такъв Народ хем вижда война против Гешев, хем желае оставката му, хем взети имунитети

Според Тошко Йорданов конституционната промяна за промени в правосъдната система е политическа дъвка за да се махне " неуместният основен прокурор ". Някои неща за промени в Конституцията не могат да станат без Велико Народно заседание и не могат да минат през болшинство в 49-ото Народно заседание, уточни Йорданов. Той счита, че Христо Иванов може да води диалози с промени в Конституцията с Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия, а не с Движение за права и свободи.

Йорданов добави, че би трябвало да има Комисия за депутатски имунитети . За първи път следим унизително държание на Бойко Борисов и Кирил Петков. В момента, за да се измисли комисия, посочи депутатът и добави, че и Борисов, и Петков се държали като страхливци.

Тошко Йорданов чака на следващия ден да има и председателски съвет в Народното събрание за разискването дали основният прокурор Иван Гешев да бъде изслушан при закрити врата в законодателния орган.
 Пламен Киров за трусовете в правосъдната система: Може ламите да са доста и всички да са триглави
Пламен Киров за трусовете в правосъдната система: Може ламите да са доста и всички да са триглави

" Какво си мислят - че президентът ще отиде в администрацията и незабавно ще подпише указа ли? "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР