Предсрочното освобождаване на осъдения за убийство Джок Полфрийман от затвора

...
Предсрочното освобождаване на осъдения за убийство Джок Полфрийман от затвора
Коментари Харесай

Случаят „Полфрийман”: Остри политически реакции в Народното събрание

Предсрочното освобождение на наказания за ликвидиране Джок Полфрийман от пандиза предизвика остри политически реакции.

От ръководещото болшинство желаеха да чуят претекстовете на съда.

„ Хората са възмутени, а околните на момчето чакат отговор на това какви са били претекстовете, в случай, че Полфрийман съобщи, че българският съд е злепоставен. Какво ще каже господин Калпакчиев по това изявление?”, попита депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Милен Михов от Вътрешна македонска революционна организация съобщи, че решенията на съда в една правова страна би трябвало да бъдат изпълнявани, само че цялото общество приема тази присъда като несправедлива.
Джок Полфрийман излезе от пандиза (ВИДЕО) Той беше освободен предварително, откакто излежа над половината от 20-годишната си присъда за ликвидиране
Социалистите са на мнение, че въпросът слага още веднъж на дневен ред въпроса за промени в Наказателния кодекс за съкратената процедура, без значение коя партия ги предлага.

„ Като правист би трябвало да кажа, че решенията на съда не се разясняват, само че като човек и политик споделям, че това е насмешка с жертвите, с техните фамилии, с тъгата на тези хора, с възприятието за правдивост и отмъщение. Подигравка, срам, грозно решение на българския съд”, сподели ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Съдът за Полфрийман: Не е рисков за обществото, поправил се е Австралиецът желае да продължи да се бори за правата на лишените от независимост у нас
Позиция по случая изрази и министър председателят Бойко Борисов. „ За разлика от политическите сили, аз съм премиера и не мога да си разреша да разясня решение на български съд и в никакъв случай не съм го правил. Така че всички знаем отговора какъв е, само че аз не мога да си разреша да го кажа”, уточни министър-председателят.

Подобно изказване направи нощес и основният прокурор Сотир Цацаров.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР