Предсрочно ще бъде пуснат участъка от магистрала Хемус между Ябланица

...
Предсрочно ще бъде пуснат участъка от магистрала Хемус между Ябланица
Коментари Харесай

Бойко Борисов провери строежа на АМ Хемус в участъка Ябланица - Боаза

Предсрочно ще бъде пуснат сектора от автомагистрала " Хемус " сред Ябланица и Боаза, заяви министър председателят Бойко Борисов, откакто ревизира на място градежа. По-късно той направи алегорична първа копка на идващия стадий, предусещащ построяването на нови 134 км. от Боаза до пътен възел Велико Търново - Русе. Още детайлности от Николай Минков.

Изграждането на правата сред Ябланица и Боаза започва в края на март предходната година и би трябвало да завърши напролет на 2020 година Според премиера, секторът ще бъде пуснат шест месеца предварително.
Бойко Борисов- министър-председател: 78% към този момент е изпълнен и до 15 май циментират. От 15 май поставят трите пласта асфалт. Така че, ще влязат в периодите.
Премиерът увери, че в график продължава градежа и на другите сектори от " Хемус ".
Бойко Борисов, министър-председател: До края на 2022-ра година аз мисля, че ще подминем Плевен. Убеден съм, че за 2 години ще се оправят и от Белокопитово до Търговище. През това време вършим инженеринговите планове, с цел да вържем Търговище до след Плевен ще излезем, тъй че финансовият министър е обезпечил заплащанията.
Според премиера завършването на автомагистралата през 2024-та ще даде подтик освен на превоза, само че и на цялата стопанска система.
Бойко Борисов, министър-председател: Аз съм уверен, че с построяването на " Хемус " брутният вътрешен артикул на страната ще се вдигне най-малко с 10-20%. Това мога да се обзаложа.
С водосвет, отслужен от Ловешкия митрополит Гавраил беше даден старт и на идващия стадий от построяването на " Хемус ", с който автомагистралата ще доближи на 60 км от В.Търново.

Над милиард 120 млн. коства 134-ри километровото трасе от Боаза до пътен възел Велико Търново-Русе.
 © БГНЕС
Строителният министър Петя Аврамова увери, че няма да бъдат правени взаимни отстъпки с качеството.
Петя Аврамова - министър на районното развиване: Държавното сдружение " Автомагистрали ", задено с АПИ като възложител ще работят качествено. Ние също сме ангажирани да следим целия развой по осъществяване на дейностите и изразходването на средствата.
Строителният министър изясни, че трасето на автомагистралата до Велико Търново е разграничено на шест сектора, които ще се строят поетапно. Първият започва през днешния ден.

Три булдозера, 3 валяка, над 11 леки и тежки багери работят на 15 километровия сектор от Боаза до Дерманци. Той ще бъде от 6 платна, 2 пътни възела, 4 моста, 2 виадукта и 6 селскостопански подлеза и надлеза.

Строежът на автомагистрала " Хемус " стартира на 10 октомври 1974 година и е замразен през 1981 година с привършване на правата до Ябланица.
 Направиха първа копка на нов сектор от Автомагистрала Направиха първа копка на нов сектор от Автомагистрала "Хемус "
Първа копка на новия стадий от строителството на автомагистрала "Хемус ". Участъкът ще свърже Боаза и пътя Русе-Велико Търново. Премиерът Бойко Борисов прове...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР