Предсрочните парламентарни избори остават единствената възможност за СДСМ, каза в

...
Предсрочните парламентарни избори остават единствената възможност за СДСМ, каза в
Коментари Харесай

Християн Мицкоски: Предсрочни избори са единствената възможност

Предсрочните парламентарни избори остават единствената опция за СДСМ, сподели в изявление за Канал 5 ръководителят на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. По думите му е дал задоволително време на премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски след лидерската среща на 7 юни да мисли кой от двата разновидността, които е предложил ще бъде признат.

Мицкоски изясни, че визитата му в Брюксел е било за персонално да каже на представителите на ЕНП, с които се е срещнал позицията и причините си във връзка с конституционните промени, за които още веднъж твърди, че партията му няма да поддържа, тъй като са „ под български диктат ”. По думите му, под „ български диктат ” той схваща слагането на изискване българите да бъдат вписани в конституцията на Северна Македония, а на въпрос за какво не го назовава „ европейски диктат ”, откакто това изискване е част от компромисното решение, което към този момент е вписано в преговорната рамка, кой уточни, че първоизточникът на това искане е „ публична София ”, а ВМРО-ДПМНЕ не е била част от процеса, който го е приел.

„ Ако ние приемем този диктат, идната стъпка ще бъде асимилация ”, уточни Мицкоски, представен от Българска телеграфна агенция. 

Мицкоски уточни, че в Брюксел не се е срещнал с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, тъй като с тях се е виждал, когато са идвали в Скопие, само че е посочил, че в Брюксел опозиционната партия е отишла намерено да каже какво мисли, за разлика от ръководещите, които се държат като страхливци и вървят там „ с цел да коленичат или да клеветят опозицията ” и не е значимо на какво равнище са били срещите, а какви причини са били показани от страна на ВМРО-ДПМНЕ на тях. Той не уточни дали е получил поддръжка на настояването си за отсрочено деяние за влизане в действие на конституционните промени, след края на договарянията на страната с Европейски Съюз, което излиза отвън контрактуваната преговорна рамка, само че сподели, че не е чул безапелационни причини от събеседниците си в Брюксел.

В отговор на въпрос в случай че ВМРО-ДПМНЕ стане ръководеща партия може ли да обещае, че Северна Македония ще договаряния преговорната рамка и ще стартира договаряния с Европейски Съюз, той уточни, че може да подсигурява, „ че с бъдещото държавно управление на ВМРО-ДПМНЕ учебниците ще идват първоначално, а не в края на образователната година, че повече няма да има умиращи пациенти в лечебните заведения, тъй като не да получават заслуженото опазване на здравето, че ще има инфраструктурен взрив и реализация на планове, както в никакъв случай до момента ”.

„ Мога да обещая, че ще имаме по-добра стопанска система, в сравнение с е в този момент, че законът ще ръководи, че ще се борим против престъпността и корупцията, и че ще се боря за отбрана на ползите на моя народ. Що се отнася до договарянията - изискванията, които държавното управление на ВМРО-ДПМНЕ и аз персонално сме подготвени да приемем са ясни, в случай че от другата страна имаме сътрудник, той ще ги почете “, сподели Мицкоски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР