Предсрочните избори в тази ситуация са неизбежни. Важното е какво

...
Предсрочните избори в тази ситуация са неизбежни. Важното е какво
Коментари Харесай

ДПС: Предсрочните избори са неизбежни

Предсрочните избори в тази обстановка са неизбежни. Важното е какво се случва в страната, ние не споделяме философията "стани да седна ". Това сподели ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ след съвещание на централния съвет на партията.

Карадайъ съобщи, че в придвижването желаят промяна на формулата на ръководството и отхвърли опцията ново държавно управление да бъде формирано в мандата на настоящия парламент. Според него е належащо ръководство с ясна стратегия за ускорено развиване на страната.

Догановата партия дефинира ръководството като неуспех, а отговорността би трябвало да бъде носена от ГЕРБ, защото е легитимирала националисти в него.

"Нашият Централен съвет се организира в доста комплицирана и изострена обществено-политическа конюнктура, в условия на политическа рецесия и цялостен блокаж на изпълнителната власт. Това популистко, националистическо ръководство на страната е цинично, брутално и позорно ", съобщи Мустафа Карадайъ.

По думите му неналичието на управническа визия и неналичието на промени отдалечават от хората, нерешаването на техните проблеми спомагат за все по-големите обществени неравенства и неналичието на правдивост

В декларацията на централния съвет на Движение за права и свободи се споделя още, че присъединяване на националистите във властта нанася големи вреди на демокрацията, ерозира държавността и подкопава даже нежното доверие на българските жители в органите и институциите, генерира рецесии и безпорядък и е опасност за стабилността в страната

"Пропусната беше опцията по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз и по принцип страната ни да води самодейна европейска политика. Несъобразяването с европейските полезности слага под въпрос евроатлантическата ориентировка на страната. Липсва разговор и съгласуваност сред институциите ", сподели още водачът на Движение за права и свободи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР