Предсрочните избори няма да доведат до конституционна криза, а кризата

...
Предсрочните избори няма да доведат до конституционна криза, а кризата
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Предсрочните избори няма да доведат до конституционна криза

Предсрочните избори няма да доведат до конституционна рецесия, а рецесията сега е по-скоро политическа заради неналичието на сформиране на държавно управление в 45-то Народно заседание. Това съобщи преподавателят по конституционно право в Софийския университет " Свети Климент Охридски " доцент Наталия Киселова в утринния блок на БиТиВи.
Според доцент Киселова конституционна рецесия значи два от конституционно плануваните органи да не действат. След измененията в Избирателния кодекс не се обърнало внимание за разширение на опциите на изборните права на хората в чужбина. След изборите този въпрос още веднъж ще се отвори, чака тя. 
 Доц. Наталия Киселова: Гласуването на ръководител на Народното събрание дефинира съотношението на силите Доц. Наталия Киселова: Гласуването на ръководител на Народното събрание дефинира съотношението на силите
Начинът, по който до момента се ръководеше Народното събрание, би трябвало да престане. За това настоя доцент Наталия Киселова от Катедра „ К...
По думите на конституционалиста измененията са по този начин направени, че в случай че машината не сработи, хората да имат опция да гласоподават с хартия. ЦИК не може да действа по този метод през политическите партии, уточни доцент Киселова, а съгласно нея казусът е какви хора ще се предложат за новия състав на Комисията.
ЦИК е функционалността от парламентарно показаните партии и обединения, изясни тя и дефинира като неточно изказванията на премиера в оставка  Бойко Борисов за ЦИК. За страната машини ще има, а във връзка с чужбина няма да съумеят и още веднъж ще се гласоподава на хартия, чака доцент Киселова.
Видеонаблюдението било една от поръчките, които част от партиите в предизборната акция много се борили. Видеонаблюдението е належащо там, където се брои хартия, а хартията няма да бъде изхвърлена, посочи доцент Киселова.
Политологът Георги Харизанов, който също участва в студиото на БиТиВи изрази подозрения, че предварителните избори няма да могат да бъдат извършени по признатите правила. Според него в никакъв случай не са правени по този начин огромни и на парче промени в изборните правила. „ Изборните правила са изнасилени два месеца преди изборите “, безапелационен бе Харизанов.
 Наталия Киселова: Конституционен съд ще се произнесе за специфичния прокурор след изборите Наталия Киселова: Конституционен съд ще се произнесе за специфичния прокурор след изборите
От петък тече тримесечният законов период, в който Висшия правосъден съвет би трябвало да избере прокурор, проверяващ основния прокурор. Тази нова...
По думите му до момента не са правени толкоз недомислени промени в изборните правила.
Прочетете още по тематиката:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР