Предсрочни парламентарни избори в Косово. Очакванията са лявоцентристка коалиция да

...
Предсрочни парламентарни избори в Косово. Очакванията са лявоцентристка коалиция да
Коментари Харесай

Гражданите на Косово гласуват за нов парламент

Предсрочни парламентарни избори в Косово. Очакванията са лявоцентристка коалиция да смени във властта консервативния блок от партии на някогашни партизански командири от войната преди 20 години. А по апел на Белград - косовските сърби записват рекордно висока изборна интензивност.

Единственото несъмнено в очакване на първите публични резултати от вота е, че фрагментацията на косовския политически набор остава факт. Но се чака в идващото държавно управление да влязат Демократичният съюз на Косово на починалия президент Ибрахим Ругова, и националистите левичари от придвижването " Самоопределение ".
Вьоса Османи, Демократичен съюз на Косово: Вярвам, че след почтени и демократични избори през днешния ден ще има причина Косово да тържествува.Албин Курти, водач на " Самоопределение ": Много специфичен ден, в който суверенът ще даде на политическите партии, която каквото е заслужила!
Тепърва ще стане ясно дали Вьоса Османи ще е първата жена министър председател на Косово и дали с Албин Курти ще би трябвало да търсят трети съдружен сътрудник. Партиите от така наречен военна коалиция на Рамуш Харадинай и Кадри Весели вземат участие поотделно в тези избори. Те се надяват с готовност на твърдия си електорат да обезвреждат пасива от несправянето с корупцията и безработицата.
Кадри Весели, водач на Демократическата партия: Нека потвърдим западното бъдеще на децата ни.
Избирателната интензивност е по-висока спрямо изборите преди 2 години и се чака да приближи 50 %, като за това максимален принос има сръбската общественост.
Горан Ракич, водач на " Сръбска листа ": Трябва допустимо най-масово да гласуваме, с цел да покажем, че не се плашим да останем и да оцелеем тук.
Подкрепяната от Белград " Сръбска листа " цели да вземе всичките 10 обезпечени за косовските сърби места от общо 120 в Народното събрание в Прищина. Защото е прекомерно евентуално още веднъж да се окаже в ролята на балансьор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР