Предсрочни парламентарни избори ще се проведат на 12 април в

...
Предсрочни парламентарни избори ще се проведат на 12 април в
Коментари Харесай

Предсрочни парламентарни избори в Северна Македония на 12 април

Предсрочни парламентарни избори ще се проведат на 12 април в Северна Македония, съобщи министър председателят Зоран Заев след договаряния с водещи политически водачи, предадоха ДПА и ТАСС.

Ден откакто водачите на Европейски Съюз не съумяха да реализират съглашение за започване на договаряния за участие с неговата страна, Заев съобщи, че желае гласоподавателите да дефинират пътя, по който ще поеме Скопие, напомня ДПА. Неговата партия искаше изборите да се проведат още по-рано, през декември тази година, само че отстъпи пред настояването на опозицията за назначение на служебно държавно управление, което да ги провежда. То ще встъпи в служба на 3 януари, съобщи Заев.

Премиерът Заев ръководи от 2017 година и приносът му беше жизненоважен за решение на отдавнашния дипломатически спор със прилежаща Гърция, която блокираше участието на страната в НАТО и Европейски Съюз. НАТО е на път да одобри Северна Македония, само че Франция, Холандия и Дания блокираха започването на договаряния със Скопие за присъединение към Европейски Съюз. Заев предизвести, че това решение може да ускори позициите на националистите, които се опълчиха на компромиса с Гърция, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР