Предсрочни избори за нови членове на 50-местния парламент в непризнатата

...
Предсрочни избори за нови членове на 50-местния парламент в непризнатата
Коментари Харесай

Предсрочни избори в Северен Кипър

Предсрочни избори за нови членове на 50-местния парламент в непризнатата от интернационалната общественост Севернокипърска турска република се организират през днешния ден. Очаква се най-вече гласове да завоюва дясната Партия на националното единение, която се покрепя от Анкара.

400 представители на 8 партии и трима самостоятелни претенденти се борят за вота на съвсем 204 000 гласоподаватели в Северен Кипър.

Кипърските турци гласоподават през днешния ден в изискванията на дълбока икономическа и обществена рецесия, провокирана от срутва на турската лира и икономическите проблеми в Турция, от която самообявилата се страна е политически и финансово подвластна.
Икономиката и идните значими решения за всекидневното оцеляване на хората, безработицата, цените и приходите бяха основната тематика в предизборната акция.

За първи път от нея съвсем отсъства Кипърският въпрос и вероятностите за решаването му.

Леви организации и партии приканиха за протест на изборите поради неналичието на вяра за смяна на статуквото посредством тях.

Според съвсем всички социологически изследвания 6 партии ще влязат в новия парламент, като най-вече места в него, само че незадоволително за независимо държавно управление, ще завоюва консервативната Партия на националното единение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР