Предсрочни избори за нови членове на 50-местния парламент в непризнатата

...
Предсрочни избори за нови членове на 50-местния парламент в непризнатата
Коментари Харесай

В Северен Кипър ще се проведат предсрочни избори

Предсрочни избори за нови членове на 50-местния парламент в непризнатата от интернационалната общественост Севернокипърска турска република се организират през днешния ден, заяви БНР. Очаква се най-вече гласове да завоюва дясната Партия на националното единение, която се покрепя от Анкара.

400 представители на 8 партии и трима самостоятелни претенденти се борят за вота на съвсем 204 000 гласоподаватели в Северен Кипър.  
Дълги опашки за бензин блокираха Северен Кипър
Огромни опашки на бензиностанциите блокираха Северен Кипър. Струпването е на фона на дефицит на гориво и затваряне на две вериги бензи...
Прочети повече
Кипърските турци гласоподават през днешния ден в изискванията на дълбока икономическа и обществена рецесия, провокирана от срутва на турската лира и икономическите проблеми в Турция, от която самообявилата се страна е политически и финансово подвластна.

Икономиката и идните значими решения за всекидневното оцеляване на хората, безработицата, цените и приходите бяха основната тематика в предизборната акция.  

За първи път от нея съвсем отсъства Кипърският въпрос и вероятностите за решаването му.  Леви организации и партии приканиха за протест на изборите поради неналичието на вяра за смяна на статуквото посредством тях.  

Според съвсем всички социологически изследвания 6 партии ще влязат в новия парламент, като най-вече места в него, само че незадоволително за независимо държавно управление, ще завоюва консервативната Партия на националното единение /UBP/. Тя излъчи определения през 2020 година водач на кипърските турци Ерсин Татар и нейният ръководител Фаиз Суджуоглу бе министър председател в управлявалата от ноември до момента националистическа дясна коалиция. Партията се поддържа от Анкара.
Ердоган разгласи отчасти отваряне на окупирания курорт Вароша
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи отчасти отваряне на Вароша по време на визитата си в Северен Кипър. 3,5% от Вароша,...
Прочети повече
Още:

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР