Предсрочни избори или предложение за кабинет - очакваме да получим

...
Предсрочни избори или предложение за кабинет - очакваме да получим
Коментари Харесай

Третият мандат: Корнелия Нинова с необичайно предложение към парламента?

Предсрочни избори или предложение за кабинет - чакаме да получим отговора довечера от Националният съвет на Българска социалистическа партия, който заседава. Вчера от левицата обявиха, че са подготвени с два разновидността с небосвод петък, само че не дадоха детайлности.

Българска социалистическа партия държат третият, финален мандат за сформиране на държавно управление в границите на 47-то Народно заседание.

Какви са настройките на " Позитано " 20 обобщава Ирина Цонева.

По неофициална информация на съвещанието Корнелия Нинова е предложила в Народното събрание да бъде импортирана за гласоподаване цялата управническа стратегия, контрактувана предходната седмица. Не е ясно дали тя ще включва предложенията на " ИТН " или не. Идеята е, в случай че в Народното събрание се събере болшинство, което да гласоподава тази стратегия, да бъде препоръчан министър председател в лицето на Асен Василев. Някои членове на Националния съвет, обаче, са приели тази концепция като странна, научи Българска национална телевизия от свои източници.

Какъв е резултатът ще стане ясно от изказванията след съвещанието.

Гледайте онлайн реакциите след съвещанието на Народно събрание на Българска социалистическа партия на Очаква се то да завърши към 19 часа.

Ето и мненията на влизане на съвещанието на Националния съвет на Българска социалистическа партия:

Петър Мутафчиев, ПГ на " Българска социалистическа партия за България ": " Лично моето мнение е, че на 30 юни Българска социалистическа партия на Бузлуджа би трябвало да разгласи курс към предварителните избори. Да показа своята визия за нова България, България на възхода и да вървим към избори. Аз мисля, че са изчерпани множеството благоприятни условия и даже да се сътвори едно държавно управление, то няма да бъде устойчиво. Имаше две цели, които се следваха, това беше изборът на ръководител на КПКОНПИ и КЕВР. Да се надяваме, че за една седмица ще съумеят да свършат тази работа. Ако не съумеят, това ще е още едно доказателство, че няма да има нова коалиция. ".

Иван Таков, ръководител на Българска социалистическа партия София: " Най-вероятно ще се отиде на избори. Въпросът е по кое време, коя ще бъде датата? Така или другояче, в случай че предложим министър председател, още веднъж конституцията не е безапелационна по този въпрос - има тълкувателно решение, че би трябвало да бъде една седмица, както другият период, само че по този начин или другояче в случай, че няма настройка за сформиране на държавно управление, няма смисъл и прекомерно дълго да се държи този мандат, тъй като той въпреки всичко е даден за сформиране на държавно управление, а не за решение на парламентарни проблеми. ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР