Предсмъртните думи на убития от полицай Джордж Флойд полетяха в

...
Предсмъртните думи на убития от полицай Джордж Флойд полетяха в
Коментари Харесай

Последните думи на Джордж Флойд полетяха над Америка

Предсмъртните думи на убития от служител на реда Джордж Флойд полетяха в небето над Америка. Пет дни след гибелта на Флойд актьорът Джейми Холмс подхваща огромна акция в символ на митинг против насилието. Върху дребни самолети той окачва банери с последните думи на убития. 

До през днешния ден акцията е минала през пет американски града – Детройт, Маями,  Далас, Лос Анджелис и Ню Йорк. Фразите, които са употребявани за демонстрацията, имат за цел да провокират отвращение. Сред тях са: „ Не мога да вдишвам! “, „ Боли ме вратът! “, а най-силни страсти съгласно Холмс би трябвало да провокира изречението: „ Ще ме убият! “. 

Артистът споделя, че потреблението на предсмъртните думи на Флойд акцентира потребността от последователност и самопризнание на това, че случилото се е проблем, обхванал цялата територия на Съединени американски щати. 

„ Тази проява е акт на обществено осъзнаване, митинг, чиято цел е да сближи хората в тяхната неотстъпчивост по отношение на нечовешкото отношение, проявявано редовно към американските жители. Страхът и по този начин омразната дискриминация бележат растеж от 2018 година насам, само че сериозните публични маси няма да разрешат на наклонността да вземе застрашителни размери “, пише на уеб страницата си Холмс, който също признава, че е бил подложен на полицейско принуждение.  

Използването на самолети също е съзнателно, защото това е рекламен трик, употребен до момента най-вече от огромни компании, само че недосегаем за обществено слабите групи в обществото. „ Надявам се, че всички ще осъзнаят силата си, с помощта на която можем да бъдем чути. Когато сме обединени от едно общо обръщение, ние разполагаме с ключа към същинската смяна “, споделя още Холмс.
 Христофор Караджов: Викането по площадите и гласуването са разнообразни неща
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР