Предсказанията за апокалипсис на Земята, които са плод на древни

...
Предсказанията за апокалипсис на Земята, които са плод на древни
Коментари Харесай

Растения и бръмбари могат да живеят на Марс

Предсказанията за апокалипсис на Земята, които са плод на антични калкулации на катастрофичните цикли в Слънчевата система, непрекъснато предизвикат учените, да търсят отговор на въпроса дали животът е публикуван освен на нашата планета.

Техните търсения са ред от опити, някои от които раждат сензация. Такъв е опитът, който американски учени провели наскоро в лаборатория в Станфорд (САЩ).

Там била построена камера, в която била пресъздадена марсианска среда - пепел, части лава, ултравиолетови и рентгенови лъчи. Климатът бил плюс 20 градуса денем и арктически студ през нощта.

Провел се тест кои животни и растения какъв брой време ще устоят на Марс. Първо починали птиците - още в първите секунди. Костенурката издържала 6 часа и половина, само че бръмбарите изтраяли седмици наред и единствено гладът би ги уморил на Марс.

Изненадата била в реакцията на растенията - овесът, бобът и ръжта даже пуснали зелени филизи в тази “марсианска плантация ”, само че растежът им бил по-слаб.

Другите растения се оказали неспособни за размножаване. Но гъбите и водораслите потвърдили, че ще се приспособят незабавно на алената планета. За микробите изискванията на Марс били напряко гостоприемни - те почнали бързо да се развъждат в камерата.

 Растения и бръмбари могат да живеят на Марс

Друг непредвиден опит станал по време на полета на “Аполо 12 ” до Луната. Астронавтите Чарлз Конрад и Алън Бийн намерили живи организми покрай кратера Ландсберг.

Тези микроби били занесени 2 години преди този момент от сондата “Сървайър 3 ” и оставени на Луната. Земните микроорганизми оживели в адския мраз 24 месеца.

Това изобретение предиздвикало учените да съберат сведения за най-издръжливите същества, които могат да бъдат изпратени със сонда в дълбокия Космос.

Оказало се, че сперматозоидите на бика могат да устоят 8 години при температура минус 196 градуса и отново да са жизнеспособни! Рядък тип гъсеници устоят до минус 269 градуса, а личинки на африкански комар не треперят и при минус 270.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР