Предсказанията на експертитеБроят на жертвите на скорошното катастрофално земетресение в

...
Предсказанията на експертитеБроят на жертвите на скорошното катастрофално земетресение в
Коментари Харесай

Земетресението в Турция – само начало на сеизмични и политически катаклизми на Земята?

Предсказанията на специалистите

Броят на жертвите на скорошното пагубно земетресение в Турция наближава 50 000. До 200 000 здания са разрушени или развалени. И светът е разчувствуван от прогнозите на учените за вероятни още по-големи катаклизми в близко бъдеще. Такова е положението на нашата смутена планета и космоса към нея.

И макар че обвиняванията за вероятен неестествен темперамент на промени в земната кора благодарение на някакво скрито оръжие все по-често изпреварват времето си, сериозните политически последствия от такива огромни произшествия са неизбежни.

В края на февруари холандският сеизмолог Франк Хубербитс, който най-точно предсказа разрушителните трусове в Турция и Сирия, съобщи, че през март 2023 година на Земята ще се случи ново мега-земетресение.

В известие на Института за проучване на геометрията на слънчевата система (SSGEOS, Solar System Geometry Survey), където работи ученият, се споделя, че приближаването на планетите на 2 и 5 март може да докара до доста огромна сеизмична интензивност на планетата, последвана от поредност от трусове в най-вече предразположените към това райони на света.

Магнитудът на трусовете може да доближи 8,5 по скалата на Рихтер и повече. Припомняме, че в Турция оптималната стойност на този индикатор беше 7,8 пункта. Институтът уточни и районите, попаднали в по този начин наречената алена зона: това са южната част на Япония, Индонезия, Пакистан, Гърция, Португалия, част от Северна Америка. Русия също е в този лист. Франк Хъгербитс счита, че на Курилските острови може да се случи разрушително земетресение.

По явни аргументи това изказване провокира най-голяма угриженост в Турция, където в същите дни бяха маркирани нови земетресения със мощ до 5,6 бала в провинция Малатия, северно от зоната, където бяха маркирани по-рано. Сред част от популацията се ускори суматохата от обстоятелството, че може би подземната буря се движи към Анкара и Истанбул.

Разпространиха се и клюки за допустимо изригване на латентен вулкан на планината Кушкаясъ в региона Гьоксун в Кахраманмараш, където се появиха следи от необикновена геоложка активност, по-специално излъчвания на пепел. Променен е цветът на скалите в известното туристическо място Баликлигел, известно още като „ Басейна на пророка Авраам “.

Едновременно с повторното земетресение в Малатия, районът на границата на Централна Азия и Китай се разклати със мощ от 5,9 бала. Тук най-голямо безпокойствие провокира възможен пробив на Сарезкото езеро, ситуирано в планината Памир, с дължина към 70 км, дълбочина до 500 м, с воден размер над 17 км³ и маса от 17 милиарда тона.

Езерото Сарез принадлежи към т.нар завални безотточни езера и е зародило вследствие на пагубното злополучие, блокирало руслото на река Бартанг след земетресението от 1911 година Ако нови мощни земетресения разрушат образувалото езерото Усойско сриване, то големи гъсто обитаеми региони на Централна Азия ще бъдат наводнени.

В обществените мрежи на Турция, а към този момент и в Централна Азия се множат страховете и се показват подозрения дали зад това не стои нечия зла воля. Политиците от целия „ Велик Туран ” се усещат неспокойни. Противно на някои прогнози за неминуем спад в рейтинга на президента Ердоган при тези условия, той към този момент съумява освен да резервира известността си, само че и да я увеличи с помощта на интензивността си по спасяването на потърпевшите и оказването на помощ на тях.

Това обаче е годно, до момента в който в ръцете му има запаси за решение на зародилите проблеми. При привършване на ресурсите, изключително при плануваните нови допустимо мощни земетресения, обстановката може радикално да се промени.

Въпреки че турските държавници и огромни медии заобикалят догатките за изкуствения темперамент на катаклизмите, връхлетяли Турция, сходни догатки са много постоянно срещани измежду хората. И всички гледат в една посока. Затварянето на западни консулства и посолства няколко дни преди земетресението, странните огнища, следени преди началото му, подхраниха тези подозрения.

Тяхното подсилване беше улеснено от разкритията на Сиймор Хърш за детонациите, проведени от американската администрация, на Северните потоци в Балтийско море. Хората по улиците споделят: щом американците съумяха да извършат такава чудовищна измама на едно място, за какво да не могат да създадат нещо сходно на друго?

Фактът, че геофизиците считат провокирането на трусове от индивида за към момента невероятно, убеждава малко хора. В края на краищата до неотдавна никой даже не смееше да си намерения за детонацията на тръбопроводи от някоя страна. Обаче го гръмнаха! Затова турците изискват от държавното управление да продължи задълбоченото следствие на всички вероятни аргументи за бедствието, както и засилена сигурност на техния " Турски поток ".

Никой не има вяра на уверенията на Вашингтон. Държавният секретар Блинкен, който пристигна в Турция, с цел да изрази съчувствието си, даде обещание да вземем за пример на " съдружниците " - турците - 100 милиона $ за възобновяване - и това макар наличните многомилиардни загуби на страната. Достатъчно е да съпоставим 100-те милиона $ за избавяне на човешки животи в Турция със 100 милиарда $, платени на Украйна за лишаване на човешки животи.

Кампанията, която се предизвиква от американците против построяването на атомната електроцентрала в Аккую от Росатом, която съгласно тях е рискова, също е посрещната с огромно съмнение в Турция,. Всъщност щателната инспекция на атомната електроцентрала сподели, че тя не е получила никакви повреди и се строи при съблюдаване на всички ограничения за отбрана.

По-скоро желанието на Белия дом да " лови риба в мътни и размирни води " за следващ път затвърждава " теорията на конспирацията " по отношение на ролята на американците в тази история. Да, и фактът, че разработваните в Съединените щати геофизичните оръжия, са ориентирани към основаване на проблеми със средата на съперника, не се отхвърля от никого. По принцип подозренията са, че системите като HAARP в Аляска са в положение да създадат това в този момент , не в дълготраен проект.

Ако Вашингтон не желае да бъде упрекнат в отприщване на демонски произшествия, няма потребност да дава аргументи за това. Американците или загатват за своето всемогъщество, хвалейки се с новости, способни да приближат Армагедон, или отхвърлят присъединяване си в явни зверства.

Експлозията на Северен поток принадлежи към същата категория. Това не е пеперудата от " теорията на хаоса ", която пляска с криле в Бразилия и провокира земетресение в Китай. Това е (терористичен)акт от доста по-сериозен порядък, чиито последици ще се върнат да преследват Америка доста повече от един път, когато хората на Земята свикнат да свързват нещастията си с нея, лишавайки Белия дом от всякаква причина да претендира за „ морално водачество “, за което обичат да приказват там.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо`. Подскажете на вашите другари в Ловеч кого да поддържат!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР